menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges gombás vagdalt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg darált sertéshús
15 dkg zöldborsó
15 dkg gomba (itt barna csiperke)
1 kisebb vöröshagyma
2 tojás
5 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika

őrölt fekete bors

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, enyhén sózzuk.15-20 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A húst, tojást a zsemlemorzsát és a fűszereket tálba mérjük, Hozzáadjuk a ragut és kézzel összedolgozzuk.
Egy gyümölcskenyér formát alufóliával kibélelünk, és belenyomkodjuk a masszát.
A tetejét is befedjük alufóliával és 40-50 perc alatt megsütjük.
10-15 percet a formában pihentetjük, majd tálra borítjuk és szeleteljük a vagdaltat.

Zöldséges gombás vagdalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésborda Dubarry módra
Sertésborda Dubarry módra

A karfiolt bő, sós vízben megfőzzük. A hússzeleteket enyhén megsózva az zsiradékban hirtelen kisütjük. Az zsiradékot, amiben a hússzeletek sültek, tepsibe öntjük. Ráfektetjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: HAMi
Dagadó
Dagadó

Elkészítése: a dagadót éles késsel bevágtam amilyen mélyre csak tudtam, vigyázva hogy a széleinél ne sértsem meg. A fokhagymát megpucoltam, áttörtem és összekavartam a mustárral, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk. (Én mirelitet használtam. Leszűrtem, és félretettem.) A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Baranyai karaj
Karaj - Baranyai karaj

1. A hússzeleteket kiverjük megsózzuk és meghintjük borssal, tűzálló tálba rakjuk és megsütjük. 2. A gombát apró kockára vágjuk. 3. Egy kanál olajon megpároljuk a reszelt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk