1 kg darált sertéshús
15 dkg zöldborsó
15 dkg gomba (itt barna csiperke)
1 kisebb vöröshagyma
2 tojás
5 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
só
őrölt fekete bors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, enyhén sózzuk.15-20 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A húst, tojást a zsemlemorzsát és a fűszereket tálba mérjük, Hozzáadjuk a ragut és kézzel összedolgozzuk.
Egy gyümölcskenyér formát alufóliával kibélelünk, és belenyomkodjuk a masszát.
A tetejét is befedjük alufóliával és 40-50 perc alatt megsütjük.
10-15 percet a formában pihentetjük, majd tálra borítjuk és szeleteljük a vagdaltat.
A karfiolt bő, sós vízben megfőzzük. A hússzeleteket enyhén megsózva az zsiradékban hirtelen kisütjük. Az zsiradékot, amiben a hússzeletek sültek, tepsibe öntjük. Ráfektetjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: a dagadót éles késsel bevágtam amilyen mélyre csak tudtam, vigyázva hogy a széleinél ne sértsem meg. A fokhagymát megpucoltam, áttörtem és összekavartam a mustárral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk. (Én mirelitet használtam. Leszűrtem, és félretettem.) A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hússzeleteket kiverjük megsózzuk és meghintjük borssal, tűzálló tálba rakjuk és megsütjük. 2. A gombát apró kockára vágjuk. 3. Egy kanál olajon megpároljuk a reszelt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz