A leveshez:
2 evőkanál olívaolaj
1 szál újhagyma
1 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
100 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
100 g zellergumó (nyers)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
1000 ml alaplé - zöldség
A sajtgombóchoz:
100 g gouda sajt (reszelt)
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
2 evőkanál búzaliszt (BL55) (rizsliszt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 csipet só
Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk.
A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kissé átpirítjuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk a zöldségeket egy kis liszttel. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük az alaplével.
Közepes lángon addig főzzük a levest, amíg minden zöldség meg nem puhul.
A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vizes kézzel kb. cseresznye nagyságú gombócokat formázunk, majd a forrásban lévő levesbe tesszük. 2-3 perc alatt készre főzzük.
Azonnal, frissen tálaljuk az elkészült sajtgombóc levest.
Megreszeljük a krumplit, sárgarépát, petrezselymet, zellert, hagymát. A kókuszzsírt felforrósítjuk. Megdinszteljük a zöldségeket. A kurkuma nagyon szép színt ad a levesnek. Fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikás borsóleves elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel. Magas hőf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk. Ha ké...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KönnyűTésztához a hozzávalókból víz nélkül tésztát gyúrni, vékonyra kisodorni /mintha levestésztát készítenél. Zsírt olvasztani kb 1 púpos evőkanállal.. Az elnyújtott tésztát olvaszt...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű