. 1 tojáshoz 3 evőkanál grízt adok, jól összekeverem, esetleg kevés ételízesítőt, adok hozzá. Akkor szoktam össze keverni mikor a levest odatettem, addig áll az összekevert galuskának való, míg a leves meg nem fő. De minimum 1-/2 óra. Amikor kész a leves akkor a gyöngyöző levesbe szaggatom, majd 1-2 mp. után elzárom alatta a gázt. Fedő marad rajta. Szépen megduzzad. Ha kicsit a tojások (jérce) akkor nem evőkanállal, hanem gyerek kanállal adok egy tojáshoz. Nem szabad lobogó forrásban lévő levesbe főzni. ha szép egyformára akarom akkor két kiskanál segítségével. Ha zöldséglevesbe akkor nokedli szaggatóval.
Minél tovább áll annál jobb mert a dara megduzzad... késhegyni sütőport lehet bele tenni, akkor nagyobbak lesznek..
A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz1. A zöldbabot, a zöldségeket a hússal és a kolbásszal megfőzzük. 2. Ha megpuhult rántást készítünk a zsírból, lisztből és paprikából és folytonos kevergetés mellett a levesbe c...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a metéltre vágott kelkáposztát. Fűszerezzük. Gyakori keverés közben - kevés csontlét aláöntve - fél...
Elkészítési idő: 1-5 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a gumót pedig felkockázzuk. A hagymát finomra kockázzuk. A vajon megpirítjuk a hagymát és a zöldségeket, kivesszük a serpenyőből, é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes