menu

Családireceptkönyv.hu

Tartalmas lencseleves


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 20 dkg lencse,
- 5 dkg húsos füstölt szalonna,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 20 dkg vegyes leveszöldség,
- 1 közepes póréhagyma,
- 20 dkg burgonya,
- 2-3 szegfűszeg,
- 15-20 szem bors,
- 1 babérlevél,
- 2 dl tejföl,
- 2 evőkanál (rizs)liszt,
- 4 pár füstölt virsli

Elkészítés:


A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A leveszöldséget és a póréhagymát vékonyra felkarikázzuk. A burgonyát apróra kockázzuk. A fokhagymát a szemes borsot és a szegfűszeget teatojásba zárjuk. A lencsét hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A szalonnát piros pörcökre sütjük és papírtörlőre terítjük. A zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a leveszöldséget és a póréhagymát, néhány percig nagy lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a lencsét és a burgonyát, babérlevelet és a teatojást annyi vízzel, hogy ellepje jócskán.Fedő alatt, lassú forralással puhára főzzük, csak a végén sózzuk (kb. 30 perc). Ha a lencse is, a zöldségfélék is megpuhultak, kiemeljük a levesből a babérlevelet és a teatojást. A tejfölben elhabarjuk a (rizs) lisztet, simára keverjük 2-3 merőkanál főzőlével, aztán a leveshez öntjük, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön 5 percig forraljuk. A virsliket megmossuk, a forrásban levő levesbe tesszük és 3-4 percig főzzük. utána sózzuk, végül lazán hozzákeverjük a félretett szalonnapörcöt. Külön csészében további tejfölt kínálhatunk hozzá.

Tartalmas lencseleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztaleves füstölt nyúljával
Káposztaleves füstölt nyúljával

3-4 liter vízbe belerakjuk az összes hozzávalót. Puhára főzzük. Besűrítjük a liszt, a tejföl, a kukoricakeményítő és a paprika keverékével. Dobhatunk bele egy fél marék csigatész...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Füstike, az örmény vöröslencse-krémleves
Füstike, az örmény vöröslencse-krémleves

Az előkészítései folyamatok két fázisból állnak: először is a lencsét egy bő fél napra beáztatjuk, hogy puha legyen és megszívja magát. Második körben a szalonnát, a zöldségeket, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Virslis krumplileves (Zé)
Virslis krumplileves (Zé)

A virslis krumplileves elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 3 perc dinsztelés után hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú malacleves
Savanyú malacleves

A húst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk