25 dkg kockára vágott sütőtök
8 dkg száraz vörös lencse
1 db vöröshagyma
0,5 liter víz
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
1 db kis gyömbér reszelve
zsír
Olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, az átmosott vörös lencsét, gyömbért és átforgatjuk.
Hozzáöntjük a fél liter vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval. 10 percig fedő alatt főzzük.
Ha megpuhult a tök és a vörös lencse is szétfőtt, levesszük a lángról és botmixerrel krémesre pürésítjük. Ha szükséges, kóstolás után még fűszerezzük.
Tálaláskor kókusztejszínnel díszíthetjük. Jó étvágyat! ☺
A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felszeletelt kelkáposztát. Vegetával, borssal, sóval, köménnye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát megpirítjuk. A kockára vágott húst összekeverjük a hagymával, kevés vizet öntünk rá. (pörkölthöz hasonlóan) Félig megfőzzük a húst. Hozzáadom a felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesMegmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített olajb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű