menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg kelkáposzta, 4 db burgonya, 1 db vöröshagyma, 1 ek paprika, 2 ek olaj vagy zsír, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1.5 liter zöldség alaplé, 1 kk őrölt kömény, majoránna, só, bors, 30 dkg frankfurti virsli.

Elkészítés:


A vöröshagymát finomra vágjuk, a káposztát feldaraboljuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük.
A hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a káposztát és a majoránnát. Együtt pároljuk kb 5 percig, ezután kerül bele a fokhagyma. Megvárjuk, hogy illatozzon, félrehúzzuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk. beletesszük a krumplit és fedő alatt puhára főzzük.
Hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
A tejfölhöz keverjük a lisztet, a leves főzőlevéből hozzámerünk egy merőkanálnyit. Egy habverővel simára keverjük, a levesbe öntjük és összeforraljuk.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A vöröshagymát apróra vágjuk,kevés olajon megdinszteljük. Többször hagyjuk kisülni. Tegyük bele a húst,kicsit forgassuk át a hagymával. Engedjük fel vízzel,de csak annyit tegyünk,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palócos csirkegulyás
Palócos csirkegulyás

A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a combokkal együtt megmossuk, és leszárogatjuk. A hagymát felaprítjuk, és egy lábasban közepes lángon az olajon 2-3 perc alatt me...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gréta
Krumpli leves (Mama)
Krumpli leves (Mama)

A répát karikára vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáteszünk kevés lisztet és paprikát, hosszátesszük a krumplit és még pirítjuk. Vizzel felöntjük. Sózzuk, teszünk bele egy paprikát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Erdélyi savanyú csorba
Erdélyi savanyú csorba

Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk