40 dkg kelkáposzta, 4 db burgonya, 1 db vöröshagyma, 1 ek paprika, 2 ek olaj vagy zsír, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1.5 liter zöldség alaplé, 1 kk őrölt kömény, majoránna, só, bors, 30 dkg frankfurti virsli.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a káposztát feldaraboljuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük.
A hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a káposztát és a majoránnát. Együtt pároljuk kb 5 percig, ezután kerül bele a fokhagyma. Megvárjuk, hogy illatozzon, félrehúzzuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk. beletesszük a krumplit és fedő alatt puhára főzzük.
Hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
A tejfölhöz keverjük a lisztet, a leves főzőlevéből hozzámerünk egy merőkanálnyit. Egy habverővel simára keverjük, a levesbe öntjük és összeforraljuk.
A húst egy fazékban 3 liter hideg vízben odatesszük főni egy kevés sóval , ha felhabzik a habját leszedjük . A hagymát lapítón apró kockákra vágjuk , egy kiseb lábasban 2 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket pucold meg, a répákat karikázd fel. Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd bele a répát, süsd még egy-két percig, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát felkockázzuk, puhára főzzük és majd leszűrjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Néhány per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaprot apróra vágjuk. A vajjal (vagy zsírral) és liszttel világos rántást készítünk, beletesszük a kaprot, és kicsit meghervasztjuk. Feleresztjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, ét...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű