Hozzávalók 4 személyre
20 dkg zöldbab,
20 dkg fejtett bab,
1-1 csokor zeller- és petrezselyemzöld,
1 kis doboz paradicsomkonzerv (5 dkg),
1 fej vöröshagyma,
2-3 cikk fokhagyma,
5 dkg liszt,
5 dkg zsír,
só,
pirospaprika,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 pohár tejföl,
kevés friss tárkony
Zöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokhagymát és pirospaprikát keverünk. Ezzel a levest berántjuk és a hagyma puhulásáig még egy kicsit főzzük. A szalonnát apróra vágjuk és jó ropogósra kisütjük. Tálaláskor tejfölt és pirított szalonnakockákat kínálunk hozzá.
Kétszer szedős leves, csak hatalmas adagot érdemes készíteni belőle!
Ízlésünk és lehetőségünk szerint válogassuk össze a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, hagyma, karalábé, karfiol, kelkáposzta, hagyma, zöldborsó, paradicsom, cukkini, stb. A meg...
Elkészítési idő: 40 percA tojást a liszttel kikeverjük, felhigítjuk a vízze, hozzáöntjük a fahájjal, citromhéjjal, cukorral és szegfűszeggel felforralt bort. Habverővel kevergetve addig főzzük, míg be ne...
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt kb 180-200 fokra, majd a tököt vágd fel magozd ki, és vágd nagyobb darabokra/cikkekre. A réppákat hámozd meg majd vágd őket félbe, rakd egy sütőpapírral bére...
Elkészítési idő: 2 óra