1 kis gyömbér
4-5 gerezd foghagyma
1 csokor újhagyma
1/2 kg vörös lencse
Egy marék kiskocka tészta
Fûszerek :
Só, bors, 1 kávés kanálnyi koriander, korkuma, curry, török menta.
Az új hagyma fehér részét apróra vágom, vajon megdinsztelem, hozzáadom az összenyomott foghagymát, a lereszelt gyömbért és üvegesre dinsztelem. Leveszem a tûzrôl hozzáadom a curryt, koriendert, korkumát és még 1-2 percig összesütöm az ízeket, aztán rateszem a beáztatott lencsét, összekeverem és felöntöm annyi vízzel ami bôven ellepi.
Sózom, borsozom és kb 30 percig fôzöm amíg a lencse majdnem megpuhul aztán beleszórom a levestésztát. Ha ez is megfôtt lezárom alatta a tûzhelyet és belekeverem a törökmentát.
Az újhagyma apróra vágott zöldjével tálalom
Ezt az ételt sokszor Ramadanlevesnek is hívják.
Van aki a lencsével együtt fôz bele kis darabokra vágott csirke vagy pulykahúst is. Illetve szárnyas aprólékot.
A zöldségeket pucold meg, a répákat karikázd fel. Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd bele a répát, süsd még egy-két percig, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (én leveskockából csinálom). örölt fehérborssal és sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat megpucolom,kockára vágom és főni teszem . Ha megfőtt botmixerrel összeturmixolom , hozzákeverem a tejszínt, és felöntöm még annyi vízzel, hogy jó állagú krémleves l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Hagymát apró kockákra vágjuk és felhevített vajon üvegesre sütjük, megszórjuk liszttel, átforgatjuk és felöntjük az alaplével. 2. Néhány percig főzzük, majd levesszük a tűzről,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű