1 kis gyömbér
4-5 gerezd foghagyma
1 csokor újhagyma
1/2 kg vörös lencse
Egy marék kiskocka tészta
Fûszerek :
Só, bors, 1 kávés kanálnyi koriander, korkuma, curry, török menta.
Az új hagyma fehér részét apróra vágom, vajon megdinsztelem, hozzáadom az összenyomott foghagymát, a lereszelt gyömbért és üvegesre dinsztelem. Leveszem a tûzrôl hozzáadom a curryt, koriendert, korkumát és még 1-2 percig összesütöm az ízeket, aztán rateszem a beáztatott lencsét, összekeverem és felöntöm annyi vízzel ami bôven ellepi.
Sózom, borsozom és kb 30 percig fôzöm amíg a lencse majdnem megpuhul aztán beleszórom a levestésztát. Ha ez is megfôtt lezárom alatta a tûzhelyet és belekeverem a törökmentát.
Az újhagyma apróra vágott zöldjével tálalom
Ezt az ételt sokszor Ramadanlevesnek is hívják.
Van aki a lencsével együtt fôz bele kis darabokra vágott csirke vagy pulykahúst is. Illetve szárnyas aprólékot.
A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEz amolyan „mindentbele”levesre sikeredett! Amit a fagyasztóban találtam. Karajcsont, csirkemell csont, csirke szárnyvégek, csirkenyakak, pár darab zúza és malactarja csont. A lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA leveszöldséget és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. A leveskockából a csomagoláson található előírás szerint elkészítjük a húsleves alaplét. A zöldségeket hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű