2 vékony cukkini
1 csomó zöldhagyma zöldjével együtt
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vegeta
1 húsleveskocka
2 dl tejföl (én kefirt használok)
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 késhegynyi őrölt fehér bors
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd vékony karikákra aprítjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk, ezután felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a húsleveskockát és a vegetát, majd a fehér borssal fűszerezzük. Befedve felforraljuk, és 5 percig főzzük. Közben a tejfölt, fél dl vizet és a lisztet simára keverjük, a petrezselyemzöldet valamint a zöldhagyma szárát megmossuk, és nagyon finomra összevágjuk. A hagyma fehér részét vékonyka karikákra aprítjuk. A forrásban lévő levet a tejfölös liszttel behabarjuk, és kevergetve legalább 5 percig forraljuk. Ezután belekeverjük a hagymakarikákat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint a zöldfűszereket. Éppen csak egyet forralunk rajta, máris befedjük, és a tűzről félrehúzzuk.
Pirított kenyérkockával, sajtos pirítós kenyérrel, esetleg reszelt sajttal kínáljuk.
2003-as receptem. Az egyik legfinomabb leves!
Fagyasztott gyümölcsöt forráskor, frisset a főzés kezdetekor rakunk a vízbe. Forráskor 3-4 evőkanállal és csipet sóval, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Újraforrásnál lisztből va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA krumplit főzzük puhára enyhén sós, ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rá. A krumplit törjük alaposan össze, (v. krump...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...
Elkészítési idő: Elk:20,Főzés:40 Nehézség: KönnyűA cukrot a fúszerekkel, rummal és a citrom héjáva 1 l vízben feltesszük főni. Az almákat és a koortét megtisztítjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk a citrom levével. Ha a cukros, fús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű