A töltelékhez
130 g sertés darált hús (sovány)
1 csipet só
1 csipet bors (őrölt)
ételízesitő
A tésztához
80 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
A leveshez
1 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
60 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
60 g zöldborsó
60 g zöldbab
60 g zellergumó (nyers)
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1300 ml víz (hideg)
2 csipet bors (őrölt)
2 evőkanál ételízesítő
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 teáskanál tárkony (friss, vagy szárított)
150 g tejföl (12%-os)
1 evőkanál búzaliszt
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy villával alaposan összedolgozzuk.
A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Nekem egy 40x25 cm-es téglalap lett belőle. A tésztalapot kis négyzetekre szeleteljük, nekem 35 darab lett belőle. A darabok kb. 5x5 cm-esek voltak.
Mindegyik tésztadarabra teszünk egy kis darab darált húst.
A tészta szélét körben bevizezzük, majd a négy szélét összecsípjük. Batyukat formázunk belőle, majd félre tesszük.
A leveshez egy edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük dinsztelni a lereszelt hagymát, és fokhagymát. Picit megsózzuk.
Rátesszük a borsót, a kis darabokra vágott zöldbabot, a kockára vágott répát és zellert, átpirítjuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzről.
Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük hideg vízzel. Hozzáadjuk a borsot, az ételízesítőt, a babérlevelet és a tárkonyt, majd felforraljuk.
Beletesszük a batyukat, majd az egészet készre főzzük.
Egy tálkában elkeverjük a tejfölt a liszttel, adunk hozzá a leves levéből, A habarást a leveshez adjuk, majd még egyet forralunk rajta.
majd alaposan összekeverjük.
A hagymát felaprítjuk, a burgonyát, zellert és sárgarépát megtisztítjuk, és kockára, az alaposan megmosott póréhagymát karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát beled...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHa minden előkészület meg van, akkor neki is foghatunk. A zsíron pároljuk meg a vöröshagymát. A tűzről levéve tegyük bele a pirosparikát és öntsük hozzá a kockázott húst. Tegyük v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségek tisztítása után, hagymát egészben beletesszük egy nagyobb fazékba, majd a fokhagymagerezdeket és a tetszőlegesen földarabolt fehérrépát, sárgarépát, zellert, kalifornia...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű