menu

Családireceptkönyv.hu

Batyus leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
130 g sertés darált hús (sovány)
1 csipet só
1 csipet bors (őrölt)
ételízesitő

A tésztához
80 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
A leveshez
1 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
60 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
60 g zöldborsó
60 g zöldbab
60 g zellergumó (nyers)
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1300 ml víz (hideg)
2 csipet bors (őrölt)
2 evőkanál ételízesítő
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 teáskanál tárkony (friss, vagy szárított)
150 g tejföl (12%-os)
1 evőkanál búzaliszt

Elkészítés:


A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy villával alaposan összedolgozzuk.
A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Nekem egy 40x25 cm-es téglalap lett belőle. A tésztalapot kis négyzetekre szeleteljük, nekem 35 darab lett belőle. A darabok kb. 5x5 cm-esek voltak.
Mindegyik tésztadarabra teszünk egy kis darab darált húst.
A tészta szélét körben bevizezzük, majd a négy szélét összecsípjük. Batyukat formázunk belőle, majd félre tesszük.
A leveshez egy edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük dinsztelni a lereszelt hagymát, és fokhagymát. Picit megsózzuk.
Rátesszük a borsót, a kis darabokra vágott zöldbabot, a kockára vágott répát és zellert, átpirítjuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzről.
Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük hideg vízzel. Hozzáadjuk a borsot, az ételízesítőt, a babérlevelet és a tárkonyt, majd felforraljuk.
Beletesszük a batyukat, majd az egészet készre főzzük.
Egy tálkában elkeverjük a tejfölt a liszttel, adunk hozzá a leves levéből, A habarást a leveshez adjuk, majd még egyet forralunk rajta.
majd alaposan összekeverjük.

Batyus leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Tárkonyos csirke ragu leves
Tárkonyos csirke ragu leves

csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sütőtökkrémleves klasszikusan
Sütőtökkrémleves klasszikusan

Kockázzuk fel az előkészített sütőtököt. Felhevített olajon pirítsuk meg az apróra darabolt vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átpréselt fokhagymát. Ha a hagymák megpirultak, ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Legényfogó leves Judit módra
Legényfogó leves Judit módra

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vágott husokat , felöntöm másfél liter alaplével, sózom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes zellerkrémleves
Tejszínes zellerkrémleves

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk