3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem zöldje, 500 g csirkemáj, só, bors, lestyán, tojás 2 db, kenyér, zsemlemorzsa, majoránna, 1 db burgonya, karalábé, ételízesítő vagy húsleves kocka, eperlevél tészta
A zöldséget megpucoljuk, edénybe tesszük 2,5- 3 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ételízesítővel, vagy leveskockával, lestyánnal feltesszük puhulni. Közben elkészítjük a májgombócot.
Ehhez megtisztítjuk a májat, szétturmixoljuk botmixerrel, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemzöldjét adunk hozzá. Majoránnával ízesítjük. Vízbe áztatott, kicsavart kenyeret adunk hozzá. Beleütünk egy-kettő tojást és kanalanként zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy olyan állagú legyen, amit kanalazni lehet. Ha a zöldség megpuhult, akkor kiskanállal beleszaggatom a májgombócot.
10-15 percig forralom, majd hozzáadom a tésztát.
Mivel igen sokat utazom, Ausztriában az A5-ön isteni májgaluska levest lehet kapni. Mindig azt mondtam ez a világbajnok. most mégis egy saját receptet osztok meg.
1. Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. 2.Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálalás...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket olajon kicsit megdinszteljük, felöntjük vízzel, hozzátesszük a leveskockát, és főni tesszük. 2. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a rózsáira szedett, alaposan me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagy edényt töltsön fel 5 liter hideg vízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa meg a húst az inaktól, az esetleg rajta maradt bőrtől, de a zsírréteget hagy...
Elkészítési idő: 11 óra Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítottam, felaprítottam. A zellert meghámoztam és nagyobb darabokra vágtam. Egy fazékban a vajat és a 1 ek olajat összeolvasztottam, amin a hagymát megfuttattam....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű