Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Májgombócleves a la mami


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem zöldje, 500 g csirkemáj, só, bors, lestyán, tojás 2 db, kenyér, zsemlemorzsa, majoránna, 1 db burgonya, karalábé, ételízesítő vagy húsleves kocka, eperlevél tészta

Elkészítés:


A zöldséget megpucoljuk, edénybe tesszük 2,5- 3 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ételízesítővel, vagy leveskockával, lestyánnal feltesszük puhulni. Közben elkészítjük a májgombócot.
Ehhez megtisztítjuk a májat, szétturmixoljuk botmixerrel, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemzöldjét adunk hozzá. Majoránnával ízesítjük. Vízbe áztatott, kicsavart kenyeret adunk hozzá. Beleütünk egy-kettő tojást és kanalanként zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy olyan állagú legyen, amit kanalazni lehet. Ha a zöldség megpuhult, akkor kiskanállal beleszaggatom a májgombócot.
10-15 percig forralom, majd hozzáadom a tésztát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mivel igen sokat utazom, Ausztriában az A5-ön isteni májgaluska levest lehet kapni. Mindig azt mondtam ez a világbajnok. most mégis egy saját receptet osztok meg.

Májgombócleves a la mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyömbéres-újhagymás tojásleves
Gyömbéres-újhagymás tojásleves

Feloldjuk a leveskockákat 1 l forrásban lévő vízben. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott gyömbért és fokhagymát, majd további néhány percig forraljuk. Ezután lehúzzuk a tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ernő
Krumplileves
Krumplileves

Ahány személyre akarjuk a levest készíteni, annak megfelelően rántást készítünk, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Kavargassuk a forró rántást, ameddig sistereg...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Orja leves
Orja leves

1. A húsos csontot hideg vízben (kb. 3 liter) feltesszük főni. Amikor összegyűlik a tetején a hab, azt leszedjük, és a levest befűszerezzük.Egy órán át lassú tűzön (épp csak gyöngy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói csicseriborsóleves
Marokkói csicseriborsóleves

Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, közepes hőfokon. Dobd bele a hagymát, a fokhagymát és dinszteld 5 percig, üvegesre. Keverd bele a sáfrányt, a chilit, a fahéjrudat, a koriand...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk