- 1kg krumpli
- 1 rúd kolbász
- 1-2 tojás (ízlés szerint)
- 1 nagy vöröshagyma
- babérlevél
- só
- bors
1. Vágjuk apró kockákra a krumplit
2. Babérlevéllel tegyük fel főni, sózzuk, borsozzuk. A kolbászt 10 percre dobjuk bele a vízbe, majd vegyük ki.
3. Karikázzuk fel a kolbászt, és zsíron pirítsuk meg, amikor már félkész a krumpli adjuk hozzá a karikákat a leveshez.
4. A serpenyőben maradt zsírban készítsük el a pirospaprikás rántást. A rántás bekeverése után folyassunk a levesbe 1-2 tojást ízlés szerint.
5. A végén adjunk hozzá 1 evőkanál 10%-os ecetet.
- Tejföllel tálaljuk, mert szerintem úgy még finomabb!
Megpirítjuk az olaj felében az apróra vágott vöröshagymát. A kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megborsozzuk, megsózzuk, meghintjük majorannával és finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát az olajon megpároljuk, kis idő múlva a répát és a nádcukrot is hozzáadjuk. Jól átforgatjuk, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leheletnyi fehérborsot és egy kis sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk, a salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy lábasban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, beletesszük a hagymákat és fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMint a megszokott lencselevesnél, itt is praktikus beáztatni a lencsét 4-5 órára, ha nem kuktában készíted. A lencsét megmostam és kétszer annyi vizet öntöttem rá, mint a lencse me...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű