4 evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
4-5 evőkanál olaj (amennyit felvesz a liszt)
2 púpozott teáskanál paprika (ízlés szerint)
250 ml víz a rántáshoz először
1,5 liter víz
só (ízlés szerint)
1 tsk bors
1 tsk őrölt köménymag
6 db tojás
Először a rántást elkészítem, lisztet az olajon megpirítom,és mielőtt teljesen megpirulna beleteszem a megtört fokhagymát,és együtt piritjuk egy keveset. Leveszem a tűzhelyről és a pirospaprikát hozzáadom.
Egy kevés hideg vizet hozzáadok,és csomómentesre keverem.
Majd felöntöm a nagyobb mennyíségű vízzel. Felteszem forralni,hozzáadom az ízesítőket. (só,bors,őrölt köménymag)
Ha sűrűsödne főzés közben akkor lehet hozzá még vizet adni.
2 db tojást felverek,mint ha rántottát készítenék és lassan belecsorgatom a levesbe,majd a maradék tojásokat egészben beleteszem a levesbe. Készre főzöm.
A vöröshagymát megpucolom, apróra kockázom és az olajon üvegesre pirítom. Rádobom a zúzott fokhagymát, összeforgatom majd a felkockázott húst is beleöntöm. Fehéredésig pirítom, ma...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben. 2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézmindenféle húsból készült levest úgy kezdek, hogy a húsra annyi vizet öntök, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt, leöntöm. Ha nagyon zavaros a leve, akkor ezt a műveletet újbó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű