Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ede féle tojásleves


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 45
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
4-5 evőkanál olaj (amennyit felvesz a liszt)
2 púpozott teáskanál paprika (ízlés szerint)
250 ml víz a rántáshoz először
1,5 liter víz
só (ízlés szerint)
1 tsk bors
1 tsk őrölt köménymag
6 db tojás

Elkészítés:


Először a rántást elkészítem, lisztet az olajon megpirítom,és mielőtt teljesen megpirulna beleteszem a megtört fokhagymát,és együtt piritjuk egy keveset. Leveszem a tűzhelyről és a pirospaprikát hozzáadom.
Egy kevés hideg vizet hozzáadok,és csomómentesre keverem.
Majd felöntöm a nagyobb mennyíségű vízzel. Felteszem forralni,hozzáadom az ízesítőket. (só,bors,őrölt köménymag)
Ha sűrűsödne főzés közben akkor lehet hozzá még vizet adni.
2 db tojást felverek,mint ha rántottát készítenék és lassan belecsorgatom a levesbe,majd a maradék tojásokat egészben beleteszem a levesbe. Készre főzöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Tartalmas lencseleves
Tartalmas lencseleves

A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A leveszöldséget és a póréhagymát vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

A burgonyát kockára vágva megfőzzük a vízben. Ha kész nem öntjük le a vizet, bele a mascarpone, a vaj, a és a szerecsendió. Botmixerrel vagy turmixgépben alaposan turmixoljuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csípős-savanyú rákleves
Csípős-savanyú rákleves

A tésztát kifőzöm, és két levesestálba elosztom. A gyömbért és a citromfűvet feldarabolom és a húslevessel együtt 10-15 percig főzöm, közepes lángon. (Aki szereti a csípős ételek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: ALICA
Kolbászos leves
Kolbászos leves

A hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük. Majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. A tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk