2-3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
½ fej karalábé
½ fej zeller
1 kisebb krumpli /én szinte minden levesbe teszek, elhagyható/
petrezselyemzöld /lehet fagyasztott vagy szárított/
só, bors, ételízesítő, őrölt babér, pici őrölt kakukkfű
piros arany
paprika, paradicsom /néhány szelet/
1 fej közepes hagyma
néhány gerezd fokhagyma
gombóchoz:
15 dkg kenőmájas
1 db tojás
zsemlemorzsa /amennyit felvesz/
pici só /a kenőmájas már sós/
bors, majoranna, csipetnyi szerecsendió
petrezselyem
1 kis fej hagyma, reszelve
A hozzávalókból összeállítom a gombócokat, állni hagyom.
A zöldségeket megpucolom, majd hosszúkásra szeletelem és annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni, hozzáadva a hagymákat /egészben/, a paprikát, paradicsomot is és fűszerezem.
Amikor már puhák a zöldségek adok hozzá vizet, és ha forr, beleszaggatom az elkészített gombócokat és az apró kockára vágott krumplit is beleteszem. A gombócokat formázhatjuk vizes kézzel is, én karalábé vájóval szaggattam. Ha szükséges még adok hozzá vizet és 10 percig főzöm, majd hozzáadom a petrezselymet és tálalásig fedő alatt állni hagyom.
1. A combokat, miután a bőrüket lefejtettük, a szárnyakkal együtt a forgóknál kettévágjuk. 2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, egy lábasban az olajon 2 perc alatt üv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt zöldségeket. Fedő alatt párold egy kicsit, öntsd fel vízzel és fűszerezd ízlés szerint. A galusk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra aprítjuk. A babot megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A répát tisztítás után felkarikázzuk. Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított, felaprított zöldbabot kb. 2,5 l vízben feltesszük főni, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát, a szétpaszírozott fokhagymát, sóval, vegetával és pirosaranny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű