2 nagy csomó újhagyma zöld szárával együtt
5 dkg vaj
2 ek liszt
1 liter leszűrt zöldségleves
2 dl tejföl
1 dl tejszín
só, bors
2 ek vaj
5 dkg liszt
5 dkg reszelt eidami sajt
1 tojás
1 csipet reszelt szerecsendió
vajat, 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül félretesszük pihenni.
Az újhagymát a zöld szárával együtt felkarikázzuk, és a vajon megfonnyasztjuk. Meghintjük a liszttel, és felöntjük a leszűrt zöldséglevessel. Sóval,borssal, ízesítjük, összeforraljuk majd a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, végül leturmixoljuk.
A galuskákat külön, forró, sós vízbe szaggatjuk vizes kiskanállal, és kis lángon 4-5 perc alatt készre főzzük.
Az olajon kiolvasztom a csíkokra vágott szalonnát. Kolozsvári húsos szalonnát szeretem hozzá a legjobban, de megteszi a bacon vagy esetleg füstölt tarja is. Rádobom a finomra vágot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávaló húsokat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és hideg vízben főzni kezdjük. Amíg felforr, addig a zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Ha a leves már felforrt, akkor sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveszöldséget és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. A leveskockából a csomagoláson található előírás szerint elkészítjük a húsleves alaplét. A zöldségeket hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű