500 g borjúlapocka
300 g erdei gomba (ennek megfelelő szárított vargánya)
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
100 g füstölt húsos szalonna
1 paradicsom, 1 paprika
4-5 ág kakukkfű
1 kis pohár tejföl
1/2 kis pohár tejszín
1 ek pirospaprika
1 tk vegeta
piros arany
csipet kömény
csipet cukor frissen őrölt fekete bors
só
olaj
A szalonnát parányi kockára aprítjuk, és egy lábasban kisütjük a zsírját.. Mikor már pattog, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, 1 ek olajjal együtt sütjük aranysárgára. megszórjuk paprikával, majd hozzáadjuk kb 1,5-2 cm-es kockákra vágott borjúhúst. Ha minden oldalt megkapattuk öntsünk hozzá 0,5 dl vizet, nehogy leégjen a paprikapor.Kipréseljük a fokhagymát, apróra vágjuk a paradicsomot és paprikát, majd a vegetával és a frissen őrölt borssal, a köménnyel és a cukorral együtt a húshoz adjuk.. Fedő alatt kevés lében rotyogtatva hagyjuk puhulni a húst. Közben a gombát apróra vágjuk, (ha szárított leszűrjük a léből) és a kakukkfűvel együtt a pörkölthöz adjuk. sózzuk felengedjük csontlével és fedő alatt lassan forraljuk.
Forrás után hagyjuk lassan lehűlni, majd ismét forraljuk fel lassan. ezt a folyamatot legalább 2 x ismételjük meg, hogy az ízek összeálljanak. Ízlés szerint galuskát is adhatunk hozzá.
Az utolsó forralás után kapcsoljuk le a tűzhelyet. Kavarjuk el tejfölt és tejszínt és vékony sugárban állandó kavargatás mellett adjuk a leveshez. Hagyjuk legalább 15 percig pihenni.
1. A húsokat és a szalonnát óriási lábosba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon felforraljuk. 2. Ha felforrt, beleöntjük a bort, és hozzáadjuk a fokhagymát, a...
Elkészítési idő: 3 óraLegelőször feltesszük a csontlevest. Egy lábasban 2 dkg zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre, puhára pároljuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk...
Elkészítési idő:A zöldségeket megpucolom, feldarabolom, felteszem egy közepes lábasba főni. Fűszerezem ízlés szerint. Mikor minden puhára főtt hozzáadom a kb 1 dl kókusztejet összeforralom de már...
Elkészítési idő: 30p