Családireceptkönyv.hu

Sütőtök krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 g sütőtök
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 póréhagyma
400 ml víz
320 ml tejszín
2 evőkanál olívaolaj

Bors
Szerecsendió

Elkészítés:




Készítsd elő a zöldségeket.

A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra.

A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kapható, hosszúkás kanadai sütőtököt használod, akkor hámozd is meg.
Egy lábasban közepes lángon pirítsd üvegesre a hagymát, kb. 5 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát és a tököt, és így is pirítsd még néhány percig. Ez az a pont, ahol a póréhagymát is hozzáadhatod, hadd piruljon az is. Az én változatomban a félrefordítás miatt az csak később jött hozzá.
Sütőtök krémleves: pirítsd meg a hagymát, tököt, fokhagymát
Öntsd fel a vízzel és ízesítsd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Alacsony lángon főzd puhára a tököt kb. 30 perc alatt.
Add hozzá a tejszínt és pürésítsd turmixban vagy botmixerrel. Add hozzá a póréhagymát, pürésítsd és főzd azzal is még kb. 5-10 percig. Ahogy följebb írtam, ezt a legelején, a tökkel együtt is megteheted, és akkor együtt főnek és puhulnak meg a zöldségek.

Melegen tálald.

Sütőtök krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőtökkrémleves rozmaringgal és baconnel
Sütőtökkrémleves rozmaringgal és baconnel

A bacont egy cseppnyi olajon megpirítjuk, a hámozott, magvazott tököt kockára vágjuk, a szalonnán 10-15 percig pároljuk, hozzáadunk egy rozmaringágat, egy csipet frissen reszelt sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókusztejes thai csirkeleves
Kókusztejes thai csirkeleves

1. A levest felforralom, beleteszem a kaffirleveleket, a felszeletelt galangagyökeret, a citromfüvet, és 10 percig halkan gyöngyözve főzöm. 2. A csirkét és a gombát felszeletelem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Legényfogó leves
Legényfogó leves

Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk az apró kockákra vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra darabolt sárga- és fehér...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk