menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőtök krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 g sütőtök
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 póréhagyma
400 ml víz
320 ml tejszín
2 evőkanál olívaolaj

Bors
Szerecsendió

Elkészítés:




Készítsd elő a zöldségeket.

A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra.

A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kapható, hosszúkás kanadai sütőtököt használod, akkor hámozd is meg.
Egy lábasban közepes lángon pirítsd üvegesre a hagymát, kb. 5 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát és a tököt, és így is pirítsd még néhány percig. Ez az a pont, ahol a póréhagymát is hozzáadhatod, hadd piruljon az is. Az én változatomban a félrefordítás miatt az csak később jött hozzá.
Sütőtök krémleves: pirítsd meg a hagymát, tököt, fokhagymát
Öntsd fel a vízzel és ízesítsd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Alacsony lángon főzd puhára a tököt kb. 30 perc alatt.
Add hozzá a tejszínt és pürésítsd turmixban vagy botmixerrel. Add hozzá a póréhagymát, pürésítsd és főzd azzal is még kb. 5-10 percig. Ahogy följebb írtam, ezt a legelején, a tökkel együtt is megteheted, és akkor együtt főnek és puhulnak meg a zöldségek.

Melegen tálald.

 Sütőtök krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cukorborsó leves csipetkével
Cukorborsó leves csipetkével

1. A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. 2. A cukorborsót “kipikrázzuk. 3. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. 4. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kics...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZELLERKRÉM LEVES
ZELLERKRÉM LEVES

Megpirítjuk a kockára vágott zellert a margarinon. Liszttel leszórjuk, egy percen belül beleöntjük folyamatos keverés mellett a tejet és a vizet. Fűszerezzük ízlés szerint. 20-30...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos tarhonyaleves
Kolbászos tarhonyaleves

A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kiszedjük egy tányérba, félrerakjuk. Ha túl sok zsír sült ki belőle, akkor kikanalazzuk, hogy csak 2 ek maradjon az edényben. Megpirítjuk a...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
VEGYES ZÖLDSÉGLEVES
VEGYES ZÖLDSÉGLEVES

A hagymat aprora vagjuk A sargarepat es, a feherrepat kockakra vagjuk Keves olajon megparoljuk a hagymat,utana hozzatesszuk a kockara vagott repakat Osszekeverjuk,es felontjuk v...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk