Családireceptkönyv.hu

Sütőtök krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 g sütőtök
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 póréhagyma
400 ml víz
320 ml tejszín
2 evőkanál olívaolaj

Bors
Szerecsendió

Elkészítés:




Készítsd elő a zöldségeket.

A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra.

A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kapható, hosszúkás kanadai sütőtököt használod, akkor hámozd is meg.
Egy lábasban közepes lángon pirítsd üvegesre a hagymát, kb. 5 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát és a tököt, és így is pirítsd még néhány percig. Ez az a pont, ahol a póréhagymát is hozzáadhatod, hadd piruljon az is. Az én változatomban a félrefordítás miatt az csak később jött hozzá.
Sütőtök krémleves: pirítsd meg a hagymát, tököt, fokhagymát
Öntsd fel a vízzel és ízesítsd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Alacsony lángon főzd puhára a tököt kb. 30 perc alatt.
Add hozzá a tejszínt és pürésítsd turmixban vagy botmixerrel. Add hozzá a póréhagymát, pürésítsd és főzd azzal is még kb. 5-10 percig. Ahogy följebb írtam, ezt a legelején, a tökkel együtt is megteheted, és akkor együtt főnek és puhulnak meg a zöldségek.

Melegen tálald.

Sütőtök krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
HUSGOMBOC CSORBA
HUSGOMBOC CSORBA

A zoldsegeket felkockazzuk egyforma kockakra A hagymat is aprora vagjuk A hagymat keves olajon megfuttatjuk,hozzaadjuka a sargarepat,feher repat,zeller gumot,piros paprikat,zold...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Babgulyás
Babgulyás

A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hú...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar lencseleves
lencseleves

Másfél liter vízbe feltesszük főni a beáztatott lencsét, hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, beletesszük a füstölt húst,.ha nyers, /ha főzött, akkor csak a krumplival/ Fél ór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Louvana(finom leves)
Louvana(finom leves)

A sárgaborsót jól leöblítjük, hideg vízben feltesszük főni, hozzátesszük az ételízesítőt, amikor már félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst. Puhára főzzük, sűríteni nem kell sem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk