Mi kell hozzá?
- 1 kg paradicsom
- 4 fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- kakukkfű, só, bors
- olívaolaj
- balzsamecet
Hogyan csináld?
Negyedekre vágva a paradicsomot, a megpucolt lilahagymát egy tepsibe halmozom, majd hozzádobom a félbevágott, de nem megpucolt fokhagyma fejet is. Locsolok rá bőven olívaolajat, megszórom sóval, borssal és kakukkfűvel. Mehet az előmelegített sütőbe 200 fokon kb. 20-25 percre, egészen addig, amíg megpuhul a paradicsom és a hagyma. Ha már puhára sült minden, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, közben a megsült fél fej fokhagymákat szabadítsuk meg a héjától. Amikor már nem olyan forró, merőkanállal adagoljuk aprítóba és kisebb adagonként pürésítsük. A pépet tegyük egy lábasba, kezdjük el forralni, közben ízesítsük még egy kiskanál balzsamecettel, és ha szükséges, sót, borsot és kakukkfüvet is tehetünk még hozzá. Ha felforrt, botmixerrel még menjünk át rajta, hogy minél lágyabb, selymesebb és homogénebb krémlevest kapjunk. Forrón tálaljuk.
Isteni
Paleobagoly, Nyolcvan százalék
A babot előző este hideg vizben beáztatjuk,majd másnap leöntjük róla a vizet és leöblitjük.A fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát,a karikára vágott r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsból pörköltet készítünk a következő módon: a sertéscombot és a hagymát felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, meghintjük pirospaprikával, majd rátesszük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összekockázott krumplit és fokhagymát főzzük meg és tetszés szerint ízesítsük. Ha a krumpli megfőtt, akkor turmixoljuk össze vagy egy krumpli kinyomón törjük át. Ezután tegyük v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott húst hideg vízbe tesszük. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, épp csak gyöngyözzön kb 1 órát főzzü...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Könnyű