8 db csirkeszárny
1 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
1 kis db karalábé
50 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1 púpozott ek finomliszt
2 dl tejföl
1 l tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
2 ek vaj
A vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket.
Tovább pároljuk kb. 10 percig. Majd a lisztet hozzáadva, pirítjuk 1-2 percig. Felengedjük vízzel, amíg el nem lepi az egészet.
Beleszórjuk a fűszereket és a fokhagymát is apróra vágva. Fedő alatt bő 1 óra hosszat főzzük.
A tejfölt elkeverjük kevés tejjel. Ezzel sűrítjük be a levest.
A többi tejjel még felöntjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár perc rottyantás, és tálaljuk!Jó étvágyat!
Először megpucolom a zöldségeket és kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és az olajon üvegesre párolom majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. Belerakom a zöldségeket és felöntö...
Elkészítési idő: 40 percElkészítés Egy fazékba beleteszem a megmosott pulykaszárnyat. A zöldségeket megtisztítom és megmosom, és a húshoz adom. Felöntöm 2,5 liter vízzel, sózom, borsozom és felteszem las...
Elkészítési idő:Burgonyát hámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Amikor megfőtt, leszűröm, jól lecsepegtetem és összetöröm. Hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, adok hozzá tojássárgáját, egy evő...
Elkészítési idő: