2 szép cukkíni (kb. 30 dkg)
1 kisebb vöröshagyma
1 ek. vaj
1 db újrépa
medvehagyma
kakukkfű
1 tk. currypor
só, bors
cayenne bors
3 db érett paradicsom
7,5 dl zöldségleves
2 dl tejszín
csipet cukor
1-2 ek. friss citromlé
A vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből néhány szál friss kakukkfüvet, azt is beledobtam, majd egy ek. madvehagymát is tettem bele a már télire elrakottból. Ennek hiányában 1 gerezd fokhagymát reszelnék bele. Az érett paradicsomokat félbevágtam és a sajtreszelő nagyobb lyukán a levesbe reszeltem, így csak a héja maradt a kezemben, amit kidobtam. Megszórtam őrőlt borssal, pici sóval, curryval, cayenne borssal. Meghintettem egy evőkanál liszttel, lepirítottam. Felengedtem a zöldséglevessel és kb. 15 perc alatt puhára főztem. Botmixerrel pürésítettem, visszatettem a tűzre, felengedtem a tejszínnel, felforraltam. Csipet cukorral, citromlével tökéletesítettem az ízét.
Tálaláshoz néhány szem paradicsomot meghámoztam, apró kockára vágtam, ez lett a levesbetét.
Az aprólékot és a zöldségeket hideg vízben feltesszük főni sóval, szemes borssal és a zöldségekkel. Takarékon főzzük, amíg a husik megfőnek. Ha megfőtt, a levest átszűrjük, a zöld...
Elkészítési idő: 60 percMagyaros Májgombóc leves / Szoky konyhája / Hozzávalók 2 db sárgarépa 2 db zöldség 1 db nagy zeller 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál libazsir 3 evők...
Elkészítési idő:A hagymát apró kockára vágjuk, a zöldségeket karikára, a burgonyát kockára. A hagymát zsiradékon fedő alatt puhára pirítjuk, rászórjuk a paprikát, hozzáadjuk a zöldségeket és fedő...
Elkészítési idő: 1A töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk. A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően...
Elkészítési idő: