A cukkinit ezidáig egyetlen változatban ismertem rántva. Most hogy paleózom megismertem a cukkini ezer ordalát. Nagyon finom leves készíthető belőle.
Hozzávalók
•4 evőkanál olívaolaj vagy 1 evőkanál zsír
•1 fej apróra vágott vöröshagyma
•2 egész fokhagyma
•2 liter víz
•2 cukkíni
•bazsalikom
•1/2 kávéskanál feketebors
•Bio Vega-mix ételízesítő
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát olajon megpárolom, borsozom, hozzáadom a kockára vágott cukkinit. Ételízesítővel ízesítem, bazsalikommal fűszerezem, vízzel felöntöm és kb. 20 percig főzöm. Amikor a cukkini megpuhult a cukkinik 1/3-át kiveszem a többit összeturmixolom, majd újra felforralom. Friss bazsalikomot a végén teszem a leveshez.
Az egrest megtisztítjuk: a bogyók két végén lévő szárrészt és a kocsánylevelet vágjuk le róluk. Forraljunk fel 1,2 liter vizet a barna cukorral illetve a fűszerekkel. Tegyük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsgombóc: A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval, borssal és füstölt paprikával. A hagymát reszeljük le a fokhagymával együtt, és adjuk a darált húshoz. A húsos ke...
Elkészítési idő: 25-40 perc Nehézség: Könnyű