A cukkinit ezidáig egyetlen változatban ismertem rántva. Most hogy paleózom megismertem a cukkini ezer ordalát. Nagyon finom leves készíthető belőle.
Hozzávalók
•4 evőkanál olívaolaj vagy 1 evőkanál zsír
•1 fej apróra vágott vöröshagyma
•2 egész fokhagyma
•2 liter víz
•2 cukkíni
•bazsalikom
•1/2 kávéskanál feketebors
•Bio Vega-mix ételízesítő
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát olajon megpárolom, borsozom, hozzáadom a kockára vágott cukkinit. Ételízesítővel ízesítem, bazsalikommal fűszerezem, vízzel felöntöm és kb. 20 percig főzöm. Amikor a cukkini megpuhult a cukkinik 1/3-át kiveszem a többit összeturmixolom, majd újra felforralom. Friss bazsalikomot a végén teszem a leveshez.
A babot előző este beáztatom. A szalonnát felkockázom és bográcsban kisütöm a zsírját, majd ezen megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk és karikára/kockára vágjuk a zöldségeket. A hagymát finomra aprítjuk, és pár csepp olajon pirítani kezdjük. A zöldségeket hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát nagyon apró kockára felvágjuk és 3-4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk. Tűzről lehúzzuk, beleszórjuk a sáfrányt és felöntjük az alaplével. A sárgar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű