1 tojás
1 kk liszt
3 dl víz
5 dl bor
1 citrom héja
fahéj
szegfűszeg
cukor
A tojást a liszttel kikeverjük, felhigítjuk a vízze, hozzáöntjük a fahájjal, citromhéjjal, cukorral és szegfűszeggel felforralt bort.
Habverővel kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot és zellert, hozzáadjuk a gyalult káposztát, házi ételízesítővel fűszerezz...
Elkészítési idő: 45 percA tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat...
Elkészítési idő: 15 percA megtisztított zöldségeket vágjuk fel, a hagymát finomra, a répákat közepes karikákra, a gombát tetszőleges darabokra. Magas falú edényben dinszteljük meg kevés olajon a finomra...
Elkészítési idő:Elkészítjük a húsgombóc masszáját.A darálthúshoz hozzáadjuk a reszelt hagymát, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát,és a többi hozzávalót és kézzel alaposan összegyúrjuk,hűtőbe te...
Elkészítési idő: 90 perc