1 tojás
1 kk liszt
3 dl víz
5 dl bor
1 citrom héja
fahéj
szegfűszeg
cukor
A tojást a liszttel kikeverjük, felhigítjuk a vízze, hozzáöntjük a fahájjal, citromhéjjal, cukorral és szegfűszeggel felforralt bort.
Habverővel kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A darált húst, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, megsózom, és annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható legyen. A zöldségeket felkarikázom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldséget megpucoljuk, edénybe tesszük 2,5- 3 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ételízesítővel, vagy leveskockával, lestyánnal feltesszük puhulni. Közben elkészítjük a májgombócot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKáposzta torzsáját kivesszük, leveleit laskára vágjuk. Burgonyát és a húsos szalonnát felkockázzuk. Virsliket felkarikázzuk. Kevés olajon átpirítjuk a virslikarikákat, kiszedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz az igazi, ha a szegyből és a csontokból készítjük el az alaplevet sok óra főzéssel, de idő és kedv hiányában dolgozhatunk alaplével is, de akkor abból csakis valódit használjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű