500 gramm hagyma – fehér és vörös, kb 1 liter víz, 1–2 gerezd fokhagyma, 3–4 evőkanál olívaolaj, fehér bor, parmezán sajt, citromlé, só bors.
- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót, borsot, és öntsd fel vízzel.
- Lassú tűzön kb 1 óráig főzd. Mikor majdnem kész, és eloltanád alatta a lángot, önts hozzá ízlés szerint néhány kanálnyi fehér bort. Össze is mixerezheted, ha zavarnak a hagymadarabok!
- Tálald melegen, reszelt parmezánnal a tetején, pirított kenyérrel, amelyet megkensz olívaolajjal, és bedörzsölsz zúzott fokhagymával! Jó étvágyat!
A zellert megpucoljuk és kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Fűszerezzük. A zellert hozzáadjuk, összeforgatjuk, felöntjük vízzel. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idej...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágom és a felolvasztott zsírban, aranysárgára pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a metéltre vágott kelkáposztát, sóval, borssal, majorannával, fűszerkö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tarját apró kockára vágom, zsiradékon fehéredésig sütöm, majd fedő alatt párolom, kb félpuhára, ekkor hozzáadom a zöldséget répát, és az összevágott friss zöldbabot mellyel együt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű