Családireceptkönyv.hu

Francia hagyma-krémleves


Írta:

Elk. idő: 20+60 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gramm hagyma – fehér és vörös, kb 1 liter víz, 1–2 gerezd fokhagyma, 3–4 evőkanál olívaolaj, fehér bor, parmezán sajt, citromlé, só bors.

Elkészítés:


- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót, borsot, és öntsd fel vízzel.

- Lassú tűzön kb 1 óráig főzd. Mikor majdnem kész, és eloltanád alatta a lángot, önts hozzá ízlés szerint néhány kanálnyi fehér bort. Össze is mixerezheted, ha zavarnak a hagymadarabok!

- Tálald melegen, reszelt parmezánnal a tetején, pirított kenyérrel, amelyet megkensz olívaolajjal, és bedörzsölsz zúzott fokhagymával! Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Zellerkrémleves pirított kenyérkockákkal
Zellerkrémleves pirított kenyérkockákkal

A zellert megpucoljuk és kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Fűszerezzük. A zellert hozzáadjuk, összeforgatjuk, felöntjük vízzel. Ha a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Északi-tengeri halleves
Északi-tengeri halleves

A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idej...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
FRANKFURTI LEVES
FRANKFURTI LEVES

A vöröshagymát finomra vágom és a felolvasztott zsírban, aranysárgára pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a metéltre vágott kelkáposztát, sóval, borssal, majorannával, fűszerkö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésragu leves zöldbabbal:
Sertésragu leves zöldbabbal:

A tarját apró kockára vágom, zsiradékon fehéredésig sütöm, majd fedő alatt párolom, kb félpuhára, ekkor hozzáadom a zöldséget répát, és az összevágott friss zöldbabot mellyel együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk