Családireceptkönyv.hu

Zöldborsókrémleves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 1
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


220 g zöldborsó
0.5 fej vöröshagyma
50 g vaj
1 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
0.5 csokor petrezselyemzöld
300 ml alaplé - csirke
90 g joghurt - görög

Elkészítés:


A zöldborsót kibontjuk a hüvelyéből Ha mirelit zöldborsót használunk, ezt az időt megspórolhatjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk.
A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát 1-2 perc alatt.
Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítjuk.
Pirítás után hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, és felöntjük a csirke, vagy zöldség alaplével.
Felfőzzük, és forrástól számított 5 percet főzzük.
Hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel jól összeturmixoljuk.
El is készült a mennyeien finom zöldborsókrémleves!

Zöldborsókrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olaszos paradicsomleves füstölt sajttal
Olaszos paradicsomleves füstölt sajttal

1 evőkanál olajon megpirítok 1 evőkanál lisztet, 1 dl vízzel felöntöm, majd hozzáadom az 1 l-es paradicsom ivólevet. Felforralom. Ízlés szerint ízesítem cukorral (só nem kell bele,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Káposztás bableves csülökkel
Káposztás bableves csülökkel

· Elkészítés: A babot és a csülköt előző este beáztatjuk. · Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tová...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bugaci húsgombócleves
Bugaci húsgombócleves

A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Vegyes bableves erdélyiesen
Vegyes bableves erdélyiesen

Zöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk