Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldborsókrémleves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 1
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


220 g zöldborsó
0.5 fej vöröshagyma
50 g vaj
1 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
0.5 csokor petrezselyemzöld
300 ml alaplé - csirke
90 g joghurt - görög

Elkészítés:


A zöldborsót kibontjuk a hüvelyéből Ha mirelit zöldborsót használunk, ezt az időt megspórolhatjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk.
A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát 1-2 perc alatt.
Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítjuk.
Pirítás után hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, és felöntjük a csirke, vagy zöldség alaplével.
Felfőzzük, és forrástól számított 5 percet főzzük.
Hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel jól összeturmixoljuk.
El is készült a mennyeien finom zöldborsókrémleves!

Zöldborsókrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
TEJSZÍNES-MUSTÁROS GOMBAKRÉMLEVES  20 perc
TEJSZÍNES-MUSTÁROS GOMBAKRÉMLEVES 20 perc

A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fél perc múlva a 2 üves gombát. Pár percig pirítjuk, majd a mustárral ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

A húst és hideg vízben elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és tetszőlegesre vágjuk. Ha már nincs több habja, beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a...

Elkészítési idő: 3óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palócleves
Palócleves

A hagymát apróra vágjuk, egy mély fazékban a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Egyszerű burgonyagombóc leves
Egyszerű burgonyagombóc leves

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel. A burgonyagombóc hozzáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk