1 fej karalábé
1-2 db sárgarépa
1-2 db zöldség
3 ek napraforgó olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
2 dl tejföl
3-4 dl tej
ételízesítő
só
tárkony
petrezselyemzöld
zellerzöld
Az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket. 30 perc párolás után meghintjük a liszttel, amivel pirítjuk 1 percig.
Felöntjük kevés tejjel és vízzel. Befűszerezzük.
Mikor minden megfőlt, behabarjuk a tejföllel. Petrezselyemmel ,zellerzölddel megszórjuk.
Tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA karalábékat és a krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd beletesszük őket egy fazékba. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűTarka babot egy éjszakára beáztatni. Másnap felrakni sós vízben főzni. 5 perc főzés után leszűrni! Forró vízben feltenni főzni sós, borsikafüves, köménymagos vízben.A zöldségeket...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűHámozzuk meg vékonyan a spárgát, és vágjuk 2-3 centis darabokra, a fejét tegyük félre. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A margarinon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű