20 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
só
5 dl sonka főzőlé
5 dl víz
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál olívaolaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint feldarabolt füstölt, főtt sonka
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz és pároljuk üvegesre.
Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót.
Keverjük össze, és öntsük fel a sonka főzőlevével, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve, addig főzzük, hogy a borsószemek teljesen megpuhuljanak, és már kezdjenek szétfőni.
Amikor a borsó már puhára főtt, állandó keverés mellett, csorgassuk a leveshez a tejszínt, és forraljuk fel, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk rá az előzőleg feldarabolt sonkából, majd úgy kínáljuk.
Az aprólékot a leveszöldséggel, sóval megfőzzük. A csontról leszedett húst tányérra rakjuk, és összeaprítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A vajon a petrezselyemmel 1 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt húst mossuk, ha kell, tisztítsuk meg. Majd tegyük fel hideg vízbe főni a sóval, paprikával, paradicsommal közepes lángon, lefedve. A belsőségeket (szív, máj, zúza) én...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KözepesA gombát, répát, zöldséget megpucolom, lemosom és szeletelem. Egy fej hagymát apró kockára vágom kevés olajon megpárolom a többi zöldségekkel felengwdwm vízzel, teszek bele só, veg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű- olaj - liszt - pirospaprika - paradicsompüré - zellerszár - só, cukor - betűtészta
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű