Hagyma
Borsó
Sárgarépa
Zöldség
Pirospaprika
Liszt
Tojás
1 kisebb hagymát apróra vágunk és 2 kanál olajon kicsit megfonnyasztjuk. Hozzádunk fél kiló friss, vagy fagyasztott borsót, 1 szál sárgarépát és zöldséget megtísztítva, karikára vágva és 1 zöldpaprikát. 5 percig kevergetjük, majd 1 kanál pirospaprikát és 1 kanál lisztet szórunk rá és vízzel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk és Vegetát is adhatunk hozzá. Közben leütünk 1 tojást, csipet sót szórunk rá, 1 evőkanálnyi vizet adunk hozzá és annyi lisztet, hogy lágy (de nem folyós) tésztát kapjunk. Amikor felforrt a leves, kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Apróra vágot zöldségzöldjét is szórhatunk rá. Amikor megfőtt a galuska, 1 dl tejfölt adhatunk hozzá, de ez nélkül is finom.
Read more: http://konyha-kezdoknek.hupont.hu/2/levesek#ixzz3sVwpgKJJ
A csirkemellet körömnyi nagyságúra felkockáztam. A hagymákat apróra vágtam, a gyömbért lereszeltem. A hagymát és a gyömbért 1 evőkanál olajon megdinszteltem, majd a húst hozzáadt...
Elkészítési idő:Az olajon-1 dl.-megpiritjuk szép vilgos barnára a tarhonyát. Közben 1 kisfejnyi hagymát apró kockára vágunk, a fohagymával együtt(2 -3 gerezdnyi) és amikor már majdnem barna a tar...
Elkészítési idő: 1 ó.Megpucoljuk a fokhagymát, majd átnyomom fokhagymanyomón. Kevés olajon egy pillanatig párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beleteszem a leveskockát és felforralom. Sózom, bosozom,...
Elkészítési idő: