Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hagyma
Borsó
Sárgarépa
Zöldség
Pirospaprika
Liszt
Tojás

Elkészítés:


1 kisebb hagymát apróra vágunk és 2 kanál olajon kicsit megfonnyasztjuk. Hozzádunk fél kiló friss, vagy fagyasztott borsót, 1 szál sárgarépát és zöldséget megtísztítva, karikára vágva és 1 zöldpaprikát. 5 percig kevergetjük, majd 1 kanál pirospaprikát és 1 kanál lisztet szórunk rá és vízzel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk és Vegetát is adhatunk hozzá. Közben leütünk 1 tojást, csipet sót szórunk rá, 1 evőkanálnyi vizet adunk hozzá és annyi lisztet, hogy lágy (de nem folyós) tésztát kapjunk. Amikor felforrt a leves, kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Apróra vágot zöldségzöldjét is szórhatunk rá. Amikor megfőtt a galuska, 1 dl tejfölt adhatunk hozzá, de ez nélkül is finom.

Read more: http://konyha-kezdoknek.hupont.hu/2/levesek#ixzz3sVwpgKJJ

Borsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Orjaleves Mercedestől
Orjaleves Mercedestől

A karajcsontot 2-2,5 l hideg, sós vízben felteszünk főni. Fedjük le. Mérsékelt tűzön, épphogy csak gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül. Közben egy szűrőkanál segítségével mindig sze...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fácánleves gombóccal
Fácánleves gombóccal

A megmosott, feldarabolt fácánt a belsőségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répaféléket, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsleves
Húsleves

Lassan kell főnie, éppen, hogy zubogjon, mert egyébként zavaros lesz a leves. (a marha és a disznóhúsból készült leves egyébként is zavarosabb.) Amikor megpuhult a hús és a zöldség...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Ramen leves - Maradékokból Újratöltve
Ramen leves - Maradékokból Újratöltve

Egy kiadós vasárnapi családi összejövetel után bizonyára marad a bőséges ebédből. Nálunk legalábbis ez a helyzet. Ilyenkor, másnapra vetem be a maradékból varázslat tudományomat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk