Hagyma
Borsó
Sárgarépa
Zöldség
Pirospaprika
Liszt
Tojás
1 kisebb hagymát apróra vágunk és 2 kanál olajon kicsit megfonnyasztjuk. Hozzádunk fél kiló friss, vagy fagyasztott borsót, 1 szál sárgarépát és zöldséget megtísztítva, karikára vágva és 1 zöldpaprikát. 5 percig kevergetjük, majd 1 kanál pirospaprikát és 1 kanál lisztet szórunk rá és vízzel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk és Vegetát is adhatunk hozzá. Közben leütünk 1 tojást, csipet sót szórunk rá, 1 evőkanálnyi vizet adunk hozzá és annyi lisztet, hogy lágy (de nem folyós) tésztát kapjunk. Amikor felforrt a leves, kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Apróra vágot zöldségzöldjét is szórhatunk rá. Amikor megfőtt a galuska, 1 dl tejfölt adhatunk hozzá, de ez nélkül is finom.
Read more: http://konyha-kezdoknek.hupont.hu/2/levesek#ixzz3sVwpgKJJ
Vágd vékony szeletekre a zellert, kevés olajon, tengeri sóval párold puhára. turmixold össze a puha zellert, majd tejjel és vízzel fölengedve, keverd össze izesitsd
Elkészítési idő: 15 percEgy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajt, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a curry-t és ezzel is pirítsuk legalább egy perci...
Elkészítési idő:A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, a sárgaborsót főzés előtt 1 órával. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét, és felöntj...
Elkészítési idő: 60 percA hagymát a zsíron dinszteljük fűszerezzük ,apró kockára vágott burgonyát hozzáadom felöntöm vízzel,puhára főzöm botmixerrel turmixolom.A tejfölt a lisztel elkeverem besűrítem vele...
Elkészítési idő: