5 dkg füstölt szalonna
3 szál sárgarépa
1 szál zöldség
3 nagy fej fokhagyma
2 babérlevél
só
bors
2 tojás sárgája
2 ek liszt
7 dl tej
2 egész tojás
ecet
5 dkg füstölt szalonnának a zsírját kiolvasztottam , a pörcöket kiszedtem , és a zsírban megpároltam 3 soványabb murkot ( sárgarépát) , és 1 szál petrezselyem gyökeret amit előzőleg apróra reszeltem . Közben megpucoltam 3 nagy fej fokhagymát lereszeltem ezt is apróra rászórtam a párolt zöldségekre ,dobtam rá 2 babérlapit,még 2 percet együtt pároltam majd töltöttem rá 3 liter vizet sóztam borsoztam és fedő alatt hagytam főni 15-20 percet .Amikor odatelt az idő, a levest takaréklángon tartva, 2 tojás sárgáját elkevertem 2 evőkanál liszttel és 7 dl tejjel , majd ezt szépen hozzáadtam a leveshez jól elkevertem még egy kicsit sóztam ,borsoztam és ecettel ízlésem szerint savanyítottam . Egy másik edényben sós ecetes vizet forraltam , majd takarékra állítva , bele ütöttem személyenként 2 tojást .Ez 4-5 perc alatt elkészült és szedtem is át egy szűrőkanállal , a levesbe ,és már tálaltam is a szalonna pörccel megszórva
A zsiradékon az apróra vágott hagymát megpiritom, aztán a karikára vágott répát és krumplit is kicsit megpárolom. Ha átpárolódott , hozzáadom a kockára vágott karalábét és a fűsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc). Felöntjük az alaplével, ho...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a pórét, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a burgonyát és a zellert apró kockákra vágjuk. A kelbimbók szárfelőli végét keresztirány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát kissé megfonnyaszt, a csíkokra vágott gombát, a felkarikázott répákat bele (zeller 1 db-ban), felhevít, 1 ek liszttel megszór, 1-2 perc foly. keverés melle...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes