5 dkg füstölt szalonna
3 szál sárgarépa
1 szál zöldség
3 nagy fej fokhagyma
2 babérlevél
só
bors
2 tojás sárgája
2 ek liszt
7 dl tej
2 egész tojás
ecet
5 dkg füstölt szalonnának a zsírját kiolvasztottam , a pörcöket kiszedtem , és a zsírban megpároltam 3 soványabb murkot ( sárgarépát) , és 1 szál petrezselyem gyökeret amit előzőleg apróra reszeltem . Közben megpucoltam 3 nagy fej fokhagymát lereszeltem ezt is apróra rászórtam a párolt zöldségekre ,dobtam rá 2 babérlapit,még 2 percet együtt pároltam majd töltöttem rá 3 liter vizet sóztam borsoztam és fedő alatt hagytam főni 15-20 percet .Amikor odatelt az idő, a levest takaréklángon tartva, 2 tojás sárgáját elkevertem 2 evőkanál liszttel és 7 dl tejjel , majd ezt szépen hozzáadtam a leveshez jól elkevertem még egy kicsit sóztam ,borsoztam és ecettel ízlésem szerint savanyítottam . Egy másik edényben sós ecetes vizet forraltam , majd takarékra állítva , bele ütöttem személyenként 2 tojást .Ez 4-5 perc alatt elkészült és szedtem is át egy szűrőkanállal , a levesbe ,és már tálaltam is a szalonna pörccel megszórva
A tyúkot apróra vágjuk, a bőrt és a zsírt eltávolítjuk róla, majd egy nagy fazékba tesszük és felöntjük 3 liter vízzel. A szemes borsot, a babérlevelet, a szegfűszeget és fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A csülköt a babbal együtt feltesszük főni kb. két és fél liter vízben. Ezután adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, majd jö...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagolj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesFelhevítünk egy kanálnyi olajat, majd rádobjuk a hagymát és a gyömbért. Addig sütjük, amíg megüvegesedik, majd felöntjük a levessel, beletesszük a chiliszószt és a fokhagymát. Jöhe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű