Családireceptkönyv.hu

Újhagymás spárgaleves csirkehússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4adag
50 dkg spárga
20 dkg csirkemell
3 szál újhagyma
1 liter víz
2 ek. kókuszzsír vagy ghee
1 babérlevél
egy marék friss petrezselyemlevél
só, bors

Elkészítés:


1. lépés
Először is a spárgákat készítsük elő: vágjuk le a csúcsait, és alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon benne homok. Ha fehérspárgát használsz, akkor a szárát pucold meg egy zöldséghámozóval, ha zöldet, akkor erre nincs szükség. Mindkét fajta spárga esetében a fás végeit vágd le, arra nincs szükség. A szárát vágjuk 2-3 centis darabokra.

2. lépés
Egy lábasban 1 ek. zsiradékon pirítsuk meg alaposan a csirkemell kockákat, majd öntsük fel 1 liter vízzel, sózzuk meg, és fedő alatt forraljuk fel.

3. lépés
Dobjuk bele a megtisztított spárga fejeket is, és főzzük ropogósra.

4. lépés
A levesből halásszuk ki a húst és a spárgadarabokat, és tegyük félre kicsit az alaplevet.

5. lépés
Egy másik lábasban szintén 1 ek. zsiradékon pirítsuk meg a felszeletelt újhagymát, majd dobjuk rá a spárga szárait, kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel az alaplével.

6. lépés
Tegyünk bele egy babérlevelet, egy egy kis sót is, majd főzzük mérsékelt lángon fedő alatt kb. 15-20 percig.

7. lépés
Szedjük ki belőle a babérlevelet, majd botmixerrel dolgozzuk össze.

8. lépés
Tegyük vissza a tűzhelyre, öntsük bele a csirkehúst és a spárga fejeket, forraljuk fel, és ha még szükséges, sózzuk meg.

9. lépés
Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemlevéllel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar zöldbableves
zöldbableves

A zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni. Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grizgaluska
Grizgaluska

1 tojás fehérjéből habot verünk. Amikor kemény, beletesszük a sárgáját. Annyi grizt adunk hozzá, hogy puha maradjon (kb. 3 evőkanálnyi). A fővő levesbe kávéskanállal kiformálva bef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Gombaragu leves daragaluskával
Gombaragu leves daragaluskával

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, hozzátesszük a gombát, a fölszeletelt zöldségeket ( borsót a végén tesszük bele), majd a felkockázott csirkemellet...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk