4adag
50 dkg spárga
20 dkg csirkemell
3 szál újhagyma
1 liter víz
2 ek. kókuszzsír vagy ghee
1 babérlevél
egy marék friss petrezselyemlevél
só, bors
1. lépés
Először is a spárgákat készítsük elő: vágjuk le a csúcsait, és alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon benne homok. Ha fehérspárgát használsz, akkor a szárát pucold meg egy zöldséghámozóval, ha zöldet, akkor erre nincs szükség. Mindkét fajta spárga esetében a fás végeit vágd le, arra nincs szükség. A szárát vágjuk 2-3 centis darabokra.
2. lépés
Egy lábasban 1 ek. zsiradékon pirítsuk meg alaposan a csirkemell kockákat, majd öntsük fel 1 liter vízzel, sózzuk meg, és fedő alatt forraljuk fel.
3. lépés
Dobjuk bele a megtisztított spárga fejeket is, és főzzük ropogósra.
4. lépés
A levesből halásszuk ki a húst és a spárgadarabokat, és tegyük félre kicsit az alaplevet.
5. lépés
Egy másik lábasban szintén 1 ek. zsiradékon pirítsuk meg a felszeletelt újhagymát, majd dobjuk rá a spárga szárait, kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel az alaplével.
6. lépés
Tegyünk bele egy babérlevelet, egy egy kis sót is, majd főzzük mérsékelt lángon fedő alatt kb. 15-20 percig.
7. lépés
Szedjük ki belőle a babérlevelet, majd botmixerrel dolgozzuk össze.
8. lépés
Tegyük vissza a tűzhelyre, öntsük bele a csirkehúst és a spárga fejeket, forraljuk fel, és ha még szükséges, sózzuk meg.
9. lépés
Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemlevéllel.
A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPárold a vajon 2-3 percig a karikára vágott újhagymát, majd add hozzá a kockára vágott burgonyát és kevergetve hagyd, hogy a vajat kissé felvegye. Ízesítsd kevés sóval, add hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőző nap: A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat sózzuk, hűtőbe tesszük. Másnap: A vöröshagymát apróra vágjuk, beleöntjük a bográcsba, majd az összes halat beletesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű