100 g bacon
3 ek napraforgó olaj
500 g póréhagyma
500 g burgonya
125 ml fehérbor (rizling)
100 g crème fraîche
1 db leveskocka (marhahúsleves)
1 l víz
fekete bors ízlés szerint
2 csipet oregánó
1 csipet szerecsendió (őrölt)
A csíkokra fölszeletelt baconszalonnát 3 evőkanál étolajon megpirítjuk, egy tányéra kiszedjük.
Meghámozzuk a burgonyát, és közepes kockákra vágjuk föl. A póréhagymát is vékonyra fölszeleteljük. Majd a baconszalonna zsiradékába tesszük, és 7-8 percig összesütjük.
Fölengedjük 1 liter vízzel, adunk hozzá egy húsleveskockát. Puhára főzzük.
Amikor puhára főtt a burgonya, akkor egynegyed részét kivesszük a levesből, és botmixerrel összepürésítjük. Majd visszaöntjük a leveshez, így sűrítjük a levest. A baconszalonnát is hozzáadjuk.
Fehérbort és a crème fraîche-t összekeverjük, és a leveshez öntjük, pár percig összefőzzük.
Őrölt fekete borssal, oregánóval és szerecsendióval ízesítjük. Ha szükséges, sózzuk, de a szalonna és a leveskocka is tartalmaz sót, így lehet, nem szükséges.
Jó étvágyat!
A feldarabolt hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott krumplit, zellergumót, petrezselyemgyökeret és a brokkolit. Annyi vizet öntünk a zöldségekre, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban a libazsírra dobja a felvágott zöldségeket, sózza, borsozza, hozzáadja a babérleveleket, belefacsarja a citrom levét, és lefedve pár percig párolja. Ez alatt összedolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn sose bonyolítom túl a krémleveseket. Ezek nálunk pont az egyszerűsége miatt készülnek. A borsót húsleves alaplével felöntjük. Nagyjából 2x annyit használjunk, mint a borsó, tehá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű