100 g bacon
3 ek napraforgó olaj
500 g póréhagyma
500 g burgonya
125 ml fehérbor (rizling)
100 g crème fraîche
1 db leveskocka (marhahúsleves)
1 l víz
fekete bors ízlés szerint
2 csipet oregánó
1 csipet szerecsendió (őrölt)
A csíkokra fölszeletelt baconszalonnát 3 evőkanál étolajon megpirítjuk, egy tányéra kiszedjük.
Meghámozzuk a burgonyát, és közepes kockákra vágjuk föl. A póréhagymát is vékonyra fölszeleteljük. Majd a baconszalonna zsiradékába tesszük, és 7-8 percig összesütjük.
Fölengedjük 1 liter vízzel, adunk hozzá egy húsleveskockát. Puhára főzzük.
Amikor puhára főtt a burgonya, akkor egynegyed részét kivesszük a levesből, és botmixerrel összepürésítjük. Majd visszaöntjük a leveshez, így sűrítjük a levest. A baconszalonnát is hozzáadjuk.
Fehérbort és a crème fraîche-t összekeverjük, és a leveshez öntjük, pár percig összefőzzük.
Őrölt fekete borssal, oregánóval és szerecsendióval ízesítjük. Ha szükséges, sózzuk, de a szalonna és a leveskocka is tartalmaz sót, így lehet, nem szükséges.
Jó étvágyat!
1. A répákat és a burgonyát pucold meg és kockázd fel apróra. Az olajat forrósítsd fel a lábasban, majd 1-2 perc alatt pirítsd át rajta a burgonyát és a sárgarépát. 2. Add hozzá a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűEgy lábosban felolvasztjuk a zsírt, belepréseljük a megtisztított fokhagymát, összepirítjuk, és megszórjuk liszttel. Amikor kezd színesedni, kb. 1 dl vízzel hígítjuk. Beledobjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeves A zöldségeket megpucoljuk, felvágjuk egyforma kis hasábokra. Egy kanál olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket puhulás sorrendjében. (Ha folyamatosan tisztítjuk, darabolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörköltalapot készítek a zsiradékon a felkockázott hagymából, pirospaprikából. Beleteszem a leveszöldséget, fokhagymát, babérlevelet, paprikát, paradicsomot és alá egy kevés vizet,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű