Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldséges krumplileves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 - 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg krumpli, pucolva, kockára vágva, mérve
1-1 szál sárga és fehér répa
1 kis zeller és zeller zöld
1 ek.zsír
2 ek. liszt
1 kis fej hagyma

bors
köménymag
1 kk. pirospaprika
ételízesítő

Elkészítés:


A krumplit felteszem főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel együtt, annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá sót, borsot, köménymagot, egy kevés ételízesítőt és zeller zöldet. Amikor puhák a zöldségek, a zsírból, hagymából és lisztből hagymás rántást készítek, leveszem a tűzről elkeverem benne a pirospaprikát, felengedem kevés hideg vízzel, majd egy szűrőn át a leveshez öntöm. Jól összeforralom, ha kell még fűszerezem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Zöldséges krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Mónika
Borsóleves
Borsóleves

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, amikor ez megvan, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Beleöntjük a borsót és felöntjük vízzel is. A zöldségek puhulásáig...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai erős – savanyú leves, kicsit magyarosan
Kínai erős – savanyú leves, kicsit magyarosan

Az alaplé elkészítése: A hús alaplé elkészítésével kezdtem. A csirke lába, nyaka, háta került a lébe. Két csirkéből egyszerre. Ez elegendő mennyiség volt, hogy hosszú lassú főzé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Magyaros zöldbableves
Magyaros zöldbableves

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Dörgicsei csibeleves
Dörgicsei csibeleves

Éles késsel kifilézzük a csirkemellet. Nem kell nagyon letisztítani a csontot, egyáltalán nem baj, ha marad rajta hús is. A színhúst berakjuk a hűtőszekrénybe. A bőrt és a csontot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk