Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldséges krumplileves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 - 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg krumpli, pucolva, kockára vágva, mérve
1-1 szál sárga és fehér répa
1 kis zeller és zeller zöld
1 ek.zsír
2 ek. liszt
1 kis fej hagyma

bors
köménymag
1 kk. pirospaprika
ételízesítő

Elkészítés:


A krumplit felteszem főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel együtt, annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá sót, borsot, köménymagot, egy kevés ételízesítőt és zeller zöldet. Amikor puhák a zöldségek, a zsírból, hagymából és lisztből hagymás rántást készítek, leveszem a tűzről elkeverem benne a pirospaprikát, felengedem kevés hideg vízzel, majd egy szűrőn át a leveshez öntöm. Jól összeforralom, ha kell még fűszerezem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Zöldséges krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Burgonyakrémleves  baconnal
Burgonyakrémleves baconnal

A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és egy lábasba feltesszük főzni. Épp csak annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, b...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Alaplé - csirke
Alaplé - csirke

A megmosott csontos csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A megtisztított gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a lábasba....

Elkészítési idő: 175 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös bableves füstölt hússal
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Tejfölös bableves füstölt hússal

Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a vajat, majd félretesszük kicsit. A hag...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk