50 dkg krumpli
30 dkg csirkemell
3 dl tejszín
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1 leveskocka
fél karalábé
só
bors
tárkony
Apríts fel egy közepes fej hagymát, a krumplit és a karalábét kockázd fel, a répákat vágd karikákra. A csirkemellet is darabold fel. Hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Engedd fel másfél-két liter vízzel, tedd hozzá a leveskockát és a zöldségeket. Ízesítsd sóval, borssal, tárkonnyal.
Amikor minden puha, a hideg tejszínhez rakj lisztet, önts hozzá kevés forró levet, és fakanállal dolgozd simára. Lassan csorgasd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Így biztosan nem csapódik ki a tejszín. Forrald össze egy-két perc alatt. Tálaláskor kínálj mellé citromot.
Ha zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az elj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz újhagyma felkarikázott, fehér részét és a nagyobb darabokra vágott fokhagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a kukori...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit előkészítjük. Megtisztítjuk, megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és felaprítjuk. A répával is hasonlóképp járunk el. Egy fazékba helyezzük őket, és annyi vizet eresztü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű