50 dkg krumpli
30 dkg csirkemell
3 dl tejszín
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1 leveskocka
fél karalábé
só
bors
tárkony
Apríts fel egy közepes fej hagymát, a krumplit és a karalábét kockázd fel, a répákat vágd karikákra. A csirkemellet is darabold fel. Hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Engedd fel másfél-két liter vízzel, tedd hozzá a leveskockát és a zöldségeket. Ízesítsd sóval, borssal, tárkonnyal.
Amikor minden puha, a hideg tejszínhez rakj lisztet, önts hozzá kevés forró levet, és fakanállal dolgozd simára. Lassan csorgasd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Így biztosan nem csapódik ki a tejszín. Forrald össze egy-két perc alatt. Tálaláskor kínálj mellé citromot.
A halat megtisztítjuk, kívülről megmossuk (utána már nem szabad mosni). Majd felbontjuk, a belsőséget kiszedjük – ikrát-tejet, úszóhólyagot félretesszük, a többi mehet a szemétbe....
Elkészítési idő: 50 percTedd fel a kockákra vágott zöldségeket főni. Fűszerezd meg, majd 20 perc főzés után tedd bele a barnarizst, és főzd össze.
Elkészítési idő:Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra...
Elkészítési idő: