250 g csicseriborsó (szárazon)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1200 ml víz
2 csapott teáskanál adalékmentes só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
4 gerezd fokhagyma
150 g joghurt - natúr
A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.
Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Aki hígabban szereti és több vizet ad hozzá, figyeljen a fűszerezésre, nehogy ízetlen legyen.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.
Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.
Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Aki nem szereti, kiveheti a levesből a fokhagymagerezdeket is. Én benne szoktam hagyni mert jó ízt ad az ételnek. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta. Aki nem szereti a joghurtot, nyugodtan helyettesítheti tejföllel vagy főzőtejszínnel.
Forrón tálaljuk az elkészült csicseriborsó krémlevest.
A hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, 4 közepes gombafejet felszeletelünk, meghintjük citromlével, félretesszük, a többit felaprózzuk. A snidlinget le...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy fazékban kevés zsíron süsd ropogósra az apróra vágott szalonnát, szedd ki egy konyhatörlőre és tedd félre. A csirkemell kockákat sószd és borsozd, a visszamaradt zsíron pirítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét leöblítjük, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel és a babérlevéllel együtt 1,5 l vízben feltesszük főni. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük. Ha a lencse és a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes