250 g csicseriborsó (szárazon)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1200 ml víz
2 csapott teáskanál adalékmentes só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
4 gerezd fokhagyma
150 g joghurt - natúr
A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.
Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Aki hígabban szereti és több vizet ad hozzá, figyeljen a fűszerezésre, nehogy ízetlen legyen.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.
Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.
Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Aki nem szereti, kiveheti a levesből a fokhagymagerezdeket is. Én benne szoktam hagyni mert jó ízt ad az ételnek. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta. Aki nem szereti a joghurtot, nyugodtan helyettesítheti tejföllel vagy főzőtejszínnel.
Forrón tálaljuk az elkészült csicseriborsó krémlevest.
Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom. --Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a ha...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: NehézA babot feltesszük főni a darabolt zöldségekkel együtt. A petrezselyem- és zellerzöldeket összekötjük és azt is beletesszük a levesbe és megsózzuk. Amikor már minden zöldség puha,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKevés olajon megdinszteljük a megpucolt, finomra aprított vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Zsírjára sütjük, majd felöntjük a fehérborra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyelveket megtisztítjuk, átmossuk, felöntjük 3 liter vízzel. Az egész borsot és az összetört babérlevelet fűszertartóba tesszük, úgy dobjuk a levesbe. Négy gerezd fokhagymát megt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű