Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csicseriborsó krémleves


Írta:

Elk. idő: 105
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


250 g csicseriborsó (szárazon)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1200 ml víz
2 csapott teáskanál adalékmentes só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
4 gerezd fokhagyma
150 g joghurt - natúr

Elkészítés:


A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.
Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Aki hígabban szereti és több vizet ad hozzá, figyeljen a fűszerezésre, nehogy ízetlen legyen.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.
Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.
Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Aki nem szereti, kiveheti a levesből a fokhagymagerezdeket is. Én benne szoktam hagyni mert jó ízt ad az ételnek. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta. Aki nem szereti a joghurtot, nyugodtan helyettesítheti tejföllel vagy főzőtejszínnel.
Forrón tálaljuk az elkészült csicseriborsó krémlevest.

Csicseriborsó krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsleves
Húsleves

Lassan kell főnie, éppen, hogy zubogjon, mert egyébként zavaros lesz a leves. (a marha és a disznóhúsból készült leves egyébként is zavarosabb.) Amikor megpuhult a hús és a zöldség...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkemell leves
Tárkonyos csirkemell leves

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzik és kis kockákra vágjuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst, meghintjük sóval, borssal...

Elkészítési idő: 45-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répás-korianderes karfiolleves
Répás-korianderes karfiolleves

A gyerekek számára semleges ízű, furcsa szagú karfiolt a szép színű sárgarépával és az izgalmas aromájú őrölt korianderrel társítjuk ebben az ízletes levesben. Elkészítés 1....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Gulyásleves
Gulyásleves

A lábszárat leinazzuk, majd 2 X2 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egy fazékban, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a tv paprikát. Tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk