2 db tyúkhúsleves kocka
1 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg finomra darált dió
1 evőkanás durvára vágott dió
1 evőkanál liszt
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál currypor
késhegynyi őrölt fekete bors
A levesbetéthez: 5 dkg cérnametélt
8 dl vízbe tesszük a tyúkhúsleves kockát,beleszórjuk a darált diót és a fűszereket.Felforraljuk és 5 percig főzzük.Közben a megmosott petrezselyem zöldet apróra összevágjuk.
A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a lisztet.
A cérnametéltet a szokásos módon forrásban lévő sós vízben megfőzzük
és melegen is tartjuk.
A forrásban lévőlevesbe csorgatjuk a lisztes tejfölt és beleszórjuk a petrezselyemzöld felét.
Folyamatosan kevergetjük,kis lángon addig forraljuk míg a habja elfő.
Ezután rászórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve
10 percig állni hagyjuk.Tálaláskor leveses csészébe elosztjuk a főtt tésztát majd rámerjük a forró levest és meghintjük durvára vágott dióval.
Először a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet, lestyánt (most szárított volt), kurku...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lencsét alaposan megmossuk. Egy lábasban növényi olajat hevítünk, és megsütjük benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lencsét és a sót, összekeverjük, felöntjük vízzel, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Elkészítése: • A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemellet csíkokra vágom, majd hagymához adom, borssal meghintem, majd fehéredésig piríto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az előbbit 3 evőkanál olajon, közepes lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk, félidőben a fokhagymát is hozzáadjuk. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű