2 db tyúkhúsleves kocka
1 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg finomra darált dió
1 evőkanás durvára vágott dió
1 evőkanál liszt
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál currypor
késhegynyi őrölt fekete bors
A levesbetéthez: 5 dkg cérnametélt
8 dl vízbe tesszük a tyúkhúsleves kockát,beleszórjuk a darált diót és a fűszereket.Felforraljuk és 5 percig főzzük.Közben a megmosott petrezselyem zöldet apróra összevágjuk.
A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a lisztet.
A cérnametéltet a szokásos módon forrásban lévő sós vízben megfőzzük
és melegen is tartjuk.
A forrásban lévőlevesbe csorgatjuk a lisztes tejfölt és beleszórjuk a petrezselyemzöld felét.
Folyamatosan kevergetjük,kis lángon addig forraljuk míg a habja elfő.
Ezután rászórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve
10 percig állni hagyjuk.Tálaláskor leveses csészébe elosztjuk a főtt tésztát majd rámerjük a forró levest és meghintjük durvára vágott dióval.
A leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a reszelt sajtot, amíg fel nem olvad, folyamatosan keverjük. Habverővel 1-2 dl víz hozzáadásával simára keverjük a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a vajat kell megolvasztanunk a gáztűzhelyen, nem baj az se, ha picit több mint 5 dkg, az is megadja az ízét. Ha elolvadt a vajunk, mehet bele körülbelül 1 evőkanál cu...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben ropogósra sütjük. 2. A zsírjában megpirítjuk a lebbencs tésztát, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, ös...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMargarinon, fedő alatt megpároljuk a felszeletelt cukkínit, és amikor majdnem puha levesszük a fedőt és elpárologtatjuk a folyadékot. Megszórjuk liszttel, kicsit összepirítjuk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű