2 db tyúkhúsleves kocka
1 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg finomra darált dió
1 evőkanás durvára vágott dió
1 evőkanál liszt
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál currypor
késhegynyi őrölt fekete bors
A levesbetéthez: 5 dkg cérnametélt
8 dl vízbe tesszük a tyúkhúsleves kockát,beleszórjuk a darált diót és a fűszereket.Felforraljuk és 5 percig főzzük.Közben a megmosott petrezselyem zöldet apróra összevágjuk.
A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a lisztet.
A cérnametéltet a szokásos módon forrásban lévő sós vízben megfőzzük
és melegen is tartjuk.
A forrásban lévőlevesbe csorgatjuk a lisztes tejfölt és beleszórjuk a petrezselyemzöld felét.
Folyamatosan kevergetjük,kis lángon addig forraljuk míg a habja elfő.
Ezután rászórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve
10 percig állni hagyjuk.Tálaláskor leveses csészébe elosztjuk a főtt tésztát majd rámerjük a forró levest és meghintjük durvára vágott dióval.
A kockára vágott hagymát, és krumplit felöntjük a vízzel, ízesítjük sóval. Amikor forr, beletesszük az őrölt paprikát majd a halászlé kockát. Közepes lánggon addig főzzük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst leöblítjük, a csont közepén lévő velőt bedörzsöljük sóval, hogy fövés közben ki ne pottyanjon. 2. Felöntjük 3 liter hideg vízzel, felforraljuk, első habját leszedjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhahúst hosszúkás csíkokra, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A füstölt szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst és együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű