16 dkg lencse
20 dkg füstölt oldalas
1-1 szál sárga- és fehérrépa
3 babérlevél
4-5 db szemesbors
1 leveskocka
1 tk curry
1 ek mustár
1 ek ecet
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejföl
A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, kuktafazékban, kevés olajon megdinszteljük.
A z oldalast felvágjuk, és a hagymával lepirítjuk, felöntjük 3 dl vízzel. és hozzáadjuk a babérleveleket, a borsot.és egy leveskockát, ezután 25 percig kuktában főzzük, majd felöntjük 1,2 l-re vízzel, hozzáadjuk a lencsét, és együtt főzzük tovább,.egyszerű fedő alatt. 25 perc elteltével pedig a felkockázott répákat adjuk hozzá és még kb. 20 percig lefedve főzzük. Ez azért fontos, hogy minden megfelelő időben puhuljon, és közben semmi se főjön szét. Hozzáadjuk az ecetet, majd a mustárt.és a curryt – KÓSTOLJUK, SZ.SZ. ÍZESÍTJÜK, kivesszük a húsdarabokat és a babérlevelet, hozzáadjuk a tejfölt, összeturmixoljuk, majd a húsokat visszatéve, tálaljuk
A fazékba beletesszük a pucolt zöldségeket: paprika negyedelve (kicsumázva), paradicsom negyedelve, a vöröshagyma utolsó héjában, és a félbe vágott fokhagyma, a zöldborsó. Majd a...
Elkészítési idő: 45 percElőkészítem a húst, megtakarítom. Felteszem főni pici só hozzáadásával. Ha szükséges lehabozom. Előkészítem a zöldségeket, megmosom, felaprítom. A gombát 1 kanál olíva ola...
Elkészítési idő:A vöröshagymát kockaformára fölvágjuk és kevés ét olajon megpiritjuk dinszteljük. Amikor már szép a szine akkor a földarabolt fokhyamát is hozzáadjuk jol össze keverjük annyi elég...
Elkészítési idő: