16 dkg lencse
20 dkg füstölt oldalas
1-1 szál sárga- és fehérrépa
3 babérlevél
4-5 db szemesbors
1 leveskocka
1 tk curry
1 ek mustár
1 ek ecet
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejföl
A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, kuktafazékban, kevés olajon megdinszteljük.
A z oldalast felvágjuk, és a hagymával lepirítjuk, felöntjük 3 dl vízzel. és hozzáadjuk a babérleveleket, a borsot.és egy leveskockát, ezután 25 percig kuktában főzzük, majd felöntjük 1,2 l-re vízzel, hozzáadjuk a lencsét, és együtt főzzük tovább,.egyszerű fedő alatt. 25 perc elteltével pedig a felkockázott répákat adjuk hozzá és még kb. 20 percig lefedve főzzük. Ez azért fontos, hogy minden megfelelő időben puhuljon, és közben semmi se főjön szét. Hozzáadjuk az ecetet, majd a mustárt.és a curryt – KÓSTOLJUK, SZ.SZ. ÍZESÍTJÜK, kivesszük a húsdarabokat és a babérlevelet, hozzáadjuk a tejfölt, összeturmixoljuk, majd a húsokat visszatéve, tálaljuk
1. Feltesszük főni a csontot a hússal annyi vízben, ami ellepi, sózzuk. 2. Forrás után lassan főzzük egy órán át, közben lyukas kanállal lemerjük a habot. 3. Közben megtisztítjuk...
Elkészítési idő: 300 perc Nehézség: KönnyűA csipetkéhez 100 g búzaliszt (BL55) 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 2 csipet só
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert és a vöröshagymát megtisztítom és felkockázom. Egy fazékba az olajat (lehet napraforgó étolaj vagy vaj is) felhevítem és a hagymát hozzáadom. Ha üvegesre párolódott, akko...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűRántásba pirospaprikái szórni, vízzel fölengedni, sóval és köménymaggal ízesíteni. Tojást belekeverni, petrezselymet szórni a tetejére. Van, aki zúzott fokhagymát is tesz a rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű