16 dkg lencse
20 dkg füstölt oldalas
1-1 szál sárga- és fehérrépa
3 babérlevél
4-5 db szemesbors
1 leveskocka
1 tk curry
1 ek mustár
1 ek ecet
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejföl
A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, kuktafazékban, kevés olajon megdinszteljük.
A z oldalast felvágjuk, és a hagymával lepirítjuk, felöntjük 3 dl vízzel. és hozzáadjuk a babérleveleket, a borsot.és egy leveskockát, ezután 25 percig kuktában főzzük, majd felöntjük 1,2 l-re vízzel, hozzáadjuk a lencsét, és együtt főzzük tovább,.egyszerű fedő alatt. 25 perc elteltével pedig a felkockázott répákat adjuk hozzá és még kb. 20 percig lefedve főzzük. Ez azért fontos, hogy minden megfelelő időben puhuljon, és közben semmi se főjön szét. Hozzáadjuk az ecetet, majd a mustárt.és a curryt – KÓSTOLJUK, SZ.SZ. ÍZESÍTJÜK, kivesszük a húsdarabokat és a babérlevelet, hozzáadjuk a tejfölt, összeturmixoljuk, majd a húsokat visszatéve, tálaljuk
1. A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. 2. A hagymát apróra vágom. Az apró hal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsgombóc elkészítése A darált húst sózzuk, fűszerezzük, az áttört fokhagymával keverve összegyúrjuk a tojással, majd diónyi gombócokat formázunk belőle. Leves elkészítése 2,5 l...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. 2. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. 3. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz