menu

Családireceptkönyv.hu

Batyus leves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A batyukhoz
20 dkg darált sertéshús
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db tojás
9 dkg liszt
2 evőkanál víz
A leveshez
2 ek olívaolaj
2 teáskanál fűszerpaprika
1 db vöröshagyma (kockára vágva)
3 db sárgarépa (kockára vágva)
2 db fehérrépa (kockára vágva)
20 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó (konzerv, fagyasztott, amelyik szimpatikus)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl

Elkészítés:


A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk.
A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, a közepére kis kupacokat rakunk a fűszerezett húsból. A szélét megkenjük egy kis vízzel, összefogjuk a négy sarkát, jól összenyomkodjuk. Félrerakjuk.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a zöldségeket hozzáadva pár percig pároljuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük.
Felforraljuk, belerakjuk a batyukat, közepes langon 6-8 percig főzzük, behabarjuk. Egyet rottyantunk rajta.

Batyus leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
SALÁTÁS BABLEVES
SALÁTÁS BABLEVES

A babot előző este beáztatjuk, majd másnap bő vízben egy fej hagymával - tetszés szerint apróra vágva, vagy egészben hagyva - enyhén sózva feltesszük főni. Amikor a bab megpuhu...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

Zöldségeket lepirítani kicsit, majd a csontot és pici húst beletéve felönteni bőven vízzel. Közepes lángon vagy 6-oson 4-5 órát lassan főzni, hogy kifőjenek az ízek. Külön kis l...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Paradicsomleves 1
Paradicsomleves 1

Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledobom az egész vöröshagymát is, hogy kioldódjon a zamata. Leveszem a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Babgulyás
Babgulyás

A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk