menu

Családireceptkönyv.hu

Batyus leves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A batyukhoz
20 dkg darált sertéshús
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db tojás
9 dkg liszt
2 evőkanál víz
A leveshez
2 ek olívaolaj
2 teáskanál fűszerpaprika
1 db vöröshagyma (kockára vágva)
3 db sárgarépa (kockára vágva)
2 db fehérrépa (kockára vágva)
20 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó (konzerv, fagyasztott, amelyik szimpatikus)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl

Elkészítés:


A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk.
A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, a közepére kis kupacokat rakunk a fűszerezett húsból. A szélét megkenjük egy kis vízzel, összefogjuk a négy sarkát, jól összenyomkodjuk. Félrerakjuk.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a zöldségeket hozzáadva pár percig pároljuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük.
Felforraljuk, belerakjuk a batyukat, közepes langon 6-8 percig főzzük, behabarjuk. Egyet rottyantunk rajta.

Batyus leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
A tökéletes grízgaluska
A tökéletes grízgaluska

A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Betyár leves, van sok, az oldalon
Betyár leves, van sok, az oldalon

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes spárgakrémleves, sült spárgából
Krémes spárgakrémleves, sült spárgából

A spárgát alaposan mosd meg, hámozd meg, és egy éles késsel távolítsd el az alsó, fás részét. Vágd három-négy centis darabokra, tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és szórd meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mentás cukkinikrémleves borsóval (Zé)
Mentás cukkinikrémleves borsóval (Zé)

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, pár perc után pedig hozzádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és a hagymához ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk