30 dkg csontos sertés tarja
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi karalábé
10 dkg zöldborsó
1 vöröshagyma
Só
Bors
A húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, beletesszük az Okosedénybe. A zöldségeket megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, majd az edénybe tesszük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, majd sót és borsot adunk hozzá.
„Leves” programon megfőzzük.
A babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét villával habosra verjük, belerakjuk a sárgáját, és a grízt apránként. A galuskákat meleg vizes kanállal szaggatjuk. Forrásban lévő vízben megfőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bort vízzel összeöntjük, beletesszük a fűszereket, majd forráspontig hevítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejszínt. A forró bort levessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű