50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 db húsleveskocka
1 l víz
2 dl tej
só
bors
10 dkg reszelt sajt
A vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a rózsáira szedett brokkolit, rövid ideig keverjük. Felöntjük 1 liter vízzel, bele tesszük a leveskockát, és lefedve addig főzzük míg a burgonya és a brokkoli megpuhul.
Ha megfőtt turmixba szedjük, pépesítjük, sózzuk, borsozzuk és tejjel felforraljuk.
Hozzá keverünk 5 dkg sajtot, olvadni hagyjuk. Tálaláskor a maradék sajttal meghintjük.
Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. Ha félpuhára főtt, hozzátessz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept 2A babot e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűErős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közb...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA megtisztított és kockákra vágott zöldségeket a zöldborsóval együtt az olajban megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemzöld felével és a lestyánnal, majd felöntjük annyi meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű