Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Káposztaleves füstölt nyúljával


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg füstölt nyúlja (A nyúlja a sertés oldalasról levágott, porcogós húsos rész!)
50 dkg savanyú káposzta
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 burgonya
kevés zöldségzöld
kevés zellerzöld
kevés kapor

köménymag
ételízesítő
tészta
Sűrítéshez:
3 ek tejföl
1 ek tört paprika
2 ek liszt
1 ek kukoricakeményítő (ez el is maradhat)

Elkészítés:


3-4 liter vízbe belerakjuk az összes hozzávalót. Puhára főzzük.
Besűrítjük a liszt, a tejföl, a kukoricakeményítő és a paprika keverékével.
Dobhatunk bele egy fél marék csigatésztát is.

Káposztaleves füstölt nyúljával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal
Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom,  a krumplit és a paradics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hilda
Saláta leves (anyukától)
Avatar Hilda Kedvelnék
Saláta leves (anyukától)

Szalonnat lepiritjuk, ha tul sok a zsirja kiveszunk belole. Az egy tojasbol palacsintatojast sutunk a szalonnan es annak zsirjan. Felverjuk a tojast es keves porpaprikat teszzunk...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Fokhagymás-rokfortos hagymakrémleves
Fokhagymás-rokfortos hagymakrémleves

1. A hagymaféléket és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a póréhagyma fehér és világoszöld részét, valamint az újhagymát (10-15 cm-es zöldjével eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gréta
Krumpli leves (Mama)
Krumpli leves (Mama)

A répát karikára vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáteszünk kevés lisztet és paprikát, hosszátesszük a krumplit és még pirítjuk. Vizzel felöntjük. Sózzuk, teszünk bele egy paprikát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk