40 dkg füstölt nyúlja (A nyúlja a sertés oldalasról levágott, porcogós húsos rész!)
50 dkg savanyú káposzta
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 burgonya
kevés zöldségzöld
kevés zellerzöld
kevés kapor
só
köménymag
ételízesítő
tészta
Sűrítéshez:
3 ek tejföl
1 ek tört paprika
2 ek liszt
1 ek kukoricakeményítő (ez el is maradhat)
3-4 liter vízbe belerakjuk az összes hozzávalót. Puhára főzzük.
Besűrítjük a liszt, a tejföl, a kukoricakeményítő és a paprika keverékével.
Dobhatunk bele egy fél marék csigatésztát is.
A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnat lepiritjuk, ha tul sok a zsirja kiveszunk belole. Az egy tojasbol palacsintatojast sutunk a szalonnan es annak zsirjan. Felverjuk a tojast es keves porpaprikat teszzunk...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. A hagymaféléket és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a póréhagyma fehér és világoszöld részét, valamint az újhagymát (10-15 cm-es zöldjével eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát karikára vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáteszünk kevés lisztet és paprikát, hosszátesszük a krumplit és még pirítjuk. Vizzel felöntjük. Sózzuk, teszünk bele egy paprikát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű