Családireceptkönyv.hu

Káposztaleves füstölt nyúljával


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg füstölt nyúlja (A nyúlja a sertés oldalasról levágott, porcogós húsos rész!)
50 dkg savanyú káposzta
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 burgonya
kevés zöldségzöld
kevés zellerzöld
kevés kapor

köménymag
ételízesítő
tészta
Sűrítéshez:
3 ek tejföl
1 ek tört paprika
2 ek liszt
1 ek kukoricakeményítő (ez el is maradhat)

Elkészítés:


3-4 liter vízbe belerakjuk az összes hozzávalót. Puhára főzzük.
Besűrítjük a liszt, a tejföl, a kukoricakeményítő és a paprika keverékével.
Dobhatunk bele egy fél marék csigatésztát is.

Káposztaleves füstölt nyúljával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Toscana leves
Toscana leves

A szeletelt, füstölt szalonnát apró csíkokra vágom, olívaolajon pirosra sütöm, majd a csirkecombokat átforgatom rajta, amíg kifehérednek. Vízzel felöntöm, és kb. 1 órát főzöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Tárkonyos zöldbableves
Tárkonyos zöldbableves

A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet,...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradiszom leves
Paradiszom leves

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medve hagyma leves
Medve hagyma leves

A hagymát olajon dinsztelem,a medvehagymát megmosom,felcsíkozom és hozzáadom a hagymához,a burgonyát tisztítom kockázom ,és a hagymához adom együtt kicsit dinsztelem,fűszerezem,fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk