40 dkg füstölt nyúlja (A nyúlja a sertés oldalasról levágott, porcogós húsos rész!)
50 dkg savanyú káposzta
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 burgonya
kevés zöldségzöld
kevés zellerzöld
kevés kapor
só
köménymag
ételízesítő
tészta
Sűrítéshez:
3 ek tejföl
1 ek tört paprika
2 ek liszt
1 ek kukoricakeményítő (ez el is maradhat)
3-4 liter vízbe belerakjuk az összes hozzávalót. Puhára főzzük.
Besűrítjük a liszt, a tejföl, a kukoricakeményítő és a paprika keverékével.
Dobhatunk bele egy fél marék csigatésztát is.
Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. Egy evőkanál vajat megolvasztunk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a répákat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézApró kockára felaprítom az 1 db hagymát, fonnyasztom, majd hozzáadom a 3 doboz kukoricát, ételízesítőt, pirospaprikát. Összekeverem (nem kell levenni a tűzről) és felengedem kb. 2...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk, a vajon pirítani kezdjük, amikor kezd karamellizálódni, felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű