măruntaiele de la curcan (aripi, târtiță, gât)
o ceapă
un morcov
un păstârnac
o bucățică țelină
un ardei roșu
3-4 cartofi
o cutie roșii cuburi
tăiței
borș
sare
leuștean proaspăt
Măruntaiele se curăță, se spală și se pun la fiert cu puțină sare.
Se spumează și se lasă la fiert 15-20 de minute, după care se adaugă zarzavatul tocat (ceapa, morcovul, păstârnacul și țelina)
Când bucățile sunt fierte pe jumătate, se pun cartofii cuburi și ardeiul tocat, iar după alte câteva minute (10-15 minute de fierbere) se adaugă roșiile și borșul cald.
Se lasă la fiert apoi se pun tăițeii. Când ciorba este gata, se presară leușteanul tocat mărunt.
Poftă bună!
A babot, a káposztát, és a csülköt beáztatjuk egy éjszakára. Másnap leöntjük róluk a vizet és a csülköt feltesszük főni. Mikor már kissé megpuhult, hozzátesszük a babot és a káposz...
Elkészítési idő:Felhevítünk egy kanálnyi olajat, majd rádobjuk a hagymát és a gyömbért. Addig sütjük, amíg megüvegesedik, majd felöntjük a levessel, beletesszük a chiliszószt és a fokhagymát. Jöhe...
Elkészítési idő:A leveshez: A csülköt előző este annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. A babot szintén. Másnap a csülökről leöntjük a levet, és annyi vízben, ami bőven ellepi, babérlevéllel...
Elkészítési idő: 200 perc