măruntaiele de la curcan (aripi, târtiță, gât)
o ceapă
un morcov
un păstârnac
o bucățică țelină
un ardei roșu
3-4 cartofi
o cutie roșii cuburi
tăiței
borș
sare
leuștean proaspăt
Măruntaiele se curăță, se spală și se pun la fiert cu puțină sare.
Se spumează și se lasă la fiert 15-20 de minute, după care se adaugă zarzavatul tocat (ceapa, morcovul, păstârnacul și țelina)
Când bucățile sunt fierte pe jumătate, se pun cartofii cuburi și ardeiul tocat, iar după alte câteva minute (10-15 minute de fierbere) se adaugă roșiile și borșul cald.
Se lasă la fiert apoi se pun tăițeii. Când ciorba este gata, se presară leușteanul tocat mărunt.
Poftă bună!
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...
Elkészítési idő:A húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Elő...
Elkészítési idő:A húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az egész bors szemeket. Felöntjük hideg vízzel, ízlés szerint megsózzuk, majd elkezdjük főzni. Amíg felforr,...
Elkészítési idő:A brokkolit annyi vízben, hogy ellepje puhára főzzük, a vízbe tesszük még egy kis fej hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáön...
Elkészítési idő: