măruntaiele de la curcan (aripi, târtiță, gât)
o ceapă
un morcov
un păstârnac
o bucățică țelină
un ardei roșu
3-4 cartofi
o cutie roșii cuburi
tăiței
borș
sare
leuștean proaspăt
Măruntaiele se curăță, se spală și se pun la fiert cu puțină sare.
Se spumează și se lasă la fiert 15-20 de minute, după care se adaugă zarzavatul tocat (ceapa, morcovul, păstârnacul și țelina)
Când bucățile sunt fierte pe jumătate, se pun cartofii cuburi și ardeiul tocat, iar după alte câteva minute (10-15 minute de fierbere) se adaugă roșiile și borșul cald.
Se lasă la fiert apoi se pun tăițeii. Când ciorba este gata, se presară leușteanul tocat mărunt.
Poftă bună!
Egy murkot megreszelünk és megdinszteljük, majd felöntjük vízzel és ízesítjük, szaggatunk bele közepes méretű galuskákat. Grízt annyit rakunk hozzá hogy ne legyen se túl kemény s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű• Az átmosott, lecsepegtetett levesaprólékot tedd fel főni egy nagy levesesfazékban közepes lángon, bőséges vízben. • Ha felforrt, és van habja, azt szedd le róla, és tedd bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz