kevés olaj
2 fej vöröshagyma
pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, rozmaring, só
1-2 szál sárgarépa
1-2 szál petrezselyemgyökér
50 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
2-3 dl tejföl
kevés liszt
A galuskához:
1 tojás
só
liszt
tej
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítottam.
A tűzről lehúzva meghintettem pirospaprikával, majd hozzáadtam a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
Kevéske vizet hozzáadva visszatettem a tűzre, a só kivételével fűszereztem és pár percig pirítottam.
Ekkor került bele a megtisztított, szeletekre vágott gomba és a zúzott fokhagyma, ízesítettem sóval is és tovább pirítottam.
Pár perc elteltével felöntöttem szűk másfél liter vízzel és fedő alatt, kis lángon a zöldségfélék puhulásáig főztem.
Közben elkészítettem a galuska tésztáját: a tojást enyhén felvertem, sóztam, majd annyi lisztet és kevéske tejet adtam hozzá, hogy sűrűbb galuskatésztát kapjak.
A kész levesbe beleszaggattam a galuskát, pár percig még főztem.
A tejfölben elkevertem a lisztet, hőkiegyenlítéses módszerrel behabartam a levest, pár percnyi főzést és utánaízesítést követően tálaltam.
A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Vigyázzunk, nehogy megégjen a paprika majd beletesszük a húsokat, átfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, darabold fel, a vöröshagymát aprítsd fel. A kelkáposztát vágd vékony szeletekre, a virslit karikázd fel. Hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű