Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejfölös gombaleves galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kevés olaj
2 fej vöröshagyma
pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, rozmaring, só
1-2 szál sárgarépa
1-2 szál petrezselyemgyökér
50 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
2-3 dl tejföl
kevés liszt

A galuskához:

1 tojás

liszt
tej

Elkészítés:


A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítottam.
A tűzről lehúzva meghintettem pirospaprikával, majd hozzáadtam a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
Kevéske vizet hozzáadva visszatettem a tűzre, a só kivételével fűszereztem és pár percig pirítottam.
Ekkor került bele a megtisztított, szeletekre vágott gomba és a zúzott fokhagyma, ízesítettem sóval is és tovább pirítottam.
Pár perc elteltével felöntöttem szűk másfél liter vízzel és fedő alatt, kis lángon a zöldségfélék puhulásáig főztem.
Közben elkészítettem a galuska tésztáját: a tojást enyhén felvertem, sóztam, majd annyi lisztet és kevéske tejet adtam hozzá, hogy sűrűbb galuskatésztát kapjak.
A kész levesbe beleszaggattam a galuskát, pár percig még főztem.
A tejfölben elkevertem a lisztet, hőkiegyenlítéses módszerrel behabartam a levest, pár percnyi főzést és utánaízesítést követően tálaltam.

Tejfölös gombaleves galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

1. A vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd a vízzel felöntjük.Félpuhára pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Svájci sajtleves
Svájci sajtleves

1. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. 2. Ezután hozzáadjuk a sajtot. 3. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, ma...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nusika
Zöldborsó leves galuskával
Avatar Nusika Kedvelnék
Zöldborsó leves galuskával

A zöldborsót egy kis fazékba beletesszük, ráöntünk annyi meleg vízet, hogy ellepje, föltesszük főni.Forrás után gyenge lángon/vagy 2 es fokozatú lapon főzzük, amíg a borsó megpuhul...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Zöldséges májgaluskaleves
Zöldséges májgaluskaleves

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, majd bő lével felöntjük. A legfinomabb akkor les...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk