Családireceptkönyv.hu

Tejfölös gombaleves galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kevés olaj
2 fej vöröshagyma
pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, rozmaring, só
1-2 szál sárgarépa
1-2 szál petrezselyemgyökér
50 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
2-3 dl tejföl
kevés liszt

A galuskához:

1 tojás

liszt
tej

Elkészítés:


A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítottam.
A tűzről lehúzva meghintettem pirospaprikával, majd hozzáadtam a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
Kevéske vizet hozzáadva visszatettem a tűzre, a só kivételével fűszereztem és pár percig pirítottam.
Ekkor került bele a megtisztított, szeletekre vágott gomba és a zúzott fokhagyma, ízesítettem sóval is és tovább pirítottam.
Pár perc elteltével felöntöttem szűk másfél liter vízzel és fedő alatt, kis lángon a zöldségfélék puhulásáig főztem.
Közben elkészítettem a galuska tésztáját: a tojást enyhén felvertem, sóztam, majd annyi lisztet és kevéske tejet adtam hozzá, hogy sűrűbb galuskatésztát kapjak.
A kész levesbe beleszaggattam a galuskát, pár percig még főztem.
A tejfölben elkevertem a lisztet, hőkiegyenlítéses módszerrel behabartam a levest, pár percnyi főzést és utánaízesítést követően tálaltam.

Tejfölös gombaleves galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lec...

Elkészítési idő: 30 őerc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

A megtisztított medvehagymát, zöldhagymát felszeleteljük és a felhevített vajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bab
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd jön a hús, amit kifehéredésig kavargass, aztán szórd bele a fokhagymát. Öntsd fel kefírrel és kevés vízzel. Kb 10 perc főzés után t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltelékes húsleves
Töltelékes húsleves

A húsokat jól megmosom, majd felteszem főni, ha felforr takarékra teszem, hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk