30 dk sárgarépát,10 dk gyökeret,5 dk zellert ,fél zöldpaprikát csíkokra metélek.A
30 dk sárgarépát,10 dk gyökeret,5 dk zellert ,fél zöldpaprikát csíkokra metélek.A
Egy lábosba teszek olajat,rádobom a zöldségeket,Teszek hozzá 2-3gerezd fokhagymát,fél vöröshagymát héjastul,2 koktélparadicsomot,egyűtt párolm 10 percig.Felöntöm bőven meleg vízzel,ízesítem sóval,borssal (vegeta,leveskocka,ki mit szeret).Közben 70 dk darált húst egy tálba teszek,adok hozzá egy egész tojást,2 kanál simalisztet,1 kanál vágott petrezselymet,sót,borsot ( vegetát)Jó alaposan összegyurmálom.Hagyom állni 10 percet.Diónyi gombóckákat formázok és a lassan fődögélő levesbe rakom.További 20 percet főzöm,vágott petrezselyemmel tálalom.
Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajt, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a curry-t és ezzel is pirítsuk legalább egy perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet,lestyánt(most szárított volt),kurkumát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű