1,5 kg húsos csont, 1 kg velőscsont, 4 sárgarépa, 1 kis vagy 1/2 nagy karalábé, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 TV paprika, 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb fehérrépa, petrezselyemzöld, só, egész fekete bors, lestyán, Erős Pista
A csontot megmossuk és utána hideg vízbe tesszük. A tetejére tesszük a megpucolt zöldséget és ízlés szerint a fűszereket. Ha kell, pótoljuk a vizet.
Felforraljuk, majd vissza vesszük a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön.
Mivel ez csont, tovább kell főzni, hogy az íze is kifőljön. Kb. 2,5 h-t főzzük.
Ha megfőtt, külön tálakra kivesszük a zöldségeket és a csontot. Ez után a levet leszűrjük.
Mi külön főzött csigatésztával fogyasztottuk.
Tipp:
1. A habot a levesről nem feltétlen kell szűrni, főzés közben kanállal is le lehet szedni.
2. Ha a fentiek szerint járunk el, akkor a tészta is főhet egyből a levesben.
Ebben az esetben a tésztát elég 10 percig főzni.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel el...
Elkészítési idő: 30 percKevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket. Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt. Belerakom...
Elkészítési idő:Zsírbon sárgára pirítunk egy apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a kisebb darabokra vágott csirkét vagy csirkeaprólékot, kevés vizet öntünk alá és félig...
Elkészítési idő: 1ora