1/2 kg serteshus (lehet comb, karaj)
60 dkg krumpli
1 fej hagyma
só, bors, pirospaprika
babérlevél
1 leves kocka (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz
A hust kockakra , a hagymat pedig aprora vagtam.
Keves olajon a hagymat uvegesre paroltam.
Beletettem a a kockazott hust, es egyutt addig paroltam ameddig a hus kifeheredett.
Fuszereztem, so,bors, pirospaprika, leveskocka, babérlevél.
Felontoottem annyi vizzel, hogy jol ellepje a hust.
Kozben a krumplit megpucoltam, es kockakra vagtam.
Amikor a hus mar szinte keszre puhult, akkor hozzaadtam a kockazott krumplit.
Potoltam annyi vizzel, amennyire suru levest akartam kesziteni.
Lehet surubben, vagy higabbra kesziteni, ki ahogy szereti.
Kozepes tuznel addig foztem, ameddig a krumpli is puha lett.
Talalas elott hagytam kb. 20 percet, hogy az izek osszeerjenek...
Elkészítése: A babot beáztatjuk előző éjszaka, továbbá a sonkát is pár órára, ha nagyon sós. Pörkölt alapot készítünk, majd ezt felengedjük vízzel. Ebben a vízben főzzük a szalonn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc). Felöntjük az alaplével, ho...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. 2. Lépés A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű