fél kiló savanyú káposzta,
1 kg sertés hús,
1 konzerv zöldborsó,
1 üveg zöldbab,
1 nagy tejföl,
kávéskanálnyi ecet,
2-3 evőkanál liszt,
só, törött bors,
2-3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem gyökér,
3 közepes burgonya,
1. A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon
megdinszteljük.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel
és félpuhára pároljuk.
3. Ezután felengedjük vízzel (az edény háromnegyedig legyen).
4. Beletesszük a jól átmosott savanyú káposztát és ezzel tovább főzzük.
5. Mikor megfőtt a káposzta, hozzátesszük a zöldborsót, a zöldbabot és a
kockára vágott burgonyát.
6. A legvégén a tejfölből és a lisztből valamint a pici ecetből habarást
készítünk és behabarjuk vele a levest.
Ha kész friss kenyérrel tálaljuk.
A szívet, a májat és a tüdőt enyhén sós vízben (disznóvágáskor az abalében) kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. Lecsöpögtetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hideg vízzel leöbl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük olajat egy nagy lábasban, majd pirítsuk meg rajta a fokhagymát. Pucoljuk meg zöldségeket, kockázzuk, tegyük bele a lábasba, majd öntsük fel a zöldséglevessel és a tejjel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA konzerv kukoricát leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit átkeverjük és 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont vékony csíkban v. kockában kisütjük, zsírján a hagymákat jól megdinszteljük - én sózom a hagymát . Vízzel felengedjük úgy, hogy bőven ellepje és a fűszerekkel ízesítjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű