4-5 szem krumpli
6-8 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
só
szerecsendió
őrölt bors
babérlevél
Az összekockázott krumplit és fokhagymát főzzük meg és tetszés szerint ízesítsük. Ha a krumpli megfőtt, akkor turmixoljuk össze vagy egy krumpli kinyomón törjük át. Ezután tegyük vissza a tűzhelyre és várjuk meg, míg rottyan egyet, majd sűrűsítsük be tejszínnel. Végezetül pedig egy kibelezett rozscipóban tálaljuk.
A tálalás előtt azonban mindenképpen grillezzük a cipót, így nem ázik át. Majd ha ezzel is végeztünk sajttal és petrezselyemmel díszítsük.
A zöldborsót kifejtjük, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A hagymát, répákat és a borsót betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: 45 percA vöröshagymát felaprítom és zsírban/olajban megdinsztelem. Megpucolom a karalábét, felkockázom. A répát szintén megpucolom, majd felkarikázom. Beleteszem a lábasba és kicsit átp...
Elkészítési idő:de alapnak jó. 1. Vajon az apróra vágott hagymát világosra dinszteled. Mikor aranybarna add hozzá a lisztet, könnyen odakap, vigyázz vele. 2. Folyamatos kevergetés mellett a...
Elkészítési idő: 1 óra