4 szál nagy sápgarépa
3 szál petrezselyem gyoker
1 kis fej zellergumo
1 kis fej hagyma
sertés csont
so, szemes bors
száraz metélt
A sertes csontot beaztatom.
A zoldsegeket megtisztitom, es felbe vagom.
Egy fazekban beleteszem a csontot, a zoldsegeket es fuszerezem, so, bors egeszben.
Nagy tuzon felforralom, es a habot egy kanallal leszedem.
Utana kicsi langra teszem, es hagyom addig, ameddig puha lesz a zoldseg.
Amikor kesz van, akkor kiszedem a csontot, es a zoldsegeket.
A levest vekony metelttel befozom.
Petrezselyem zoldel megszorom....
A hagymát megdinszteljük. Rászórjuk a római köményt és a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt kavargatjuk, amíg a római kömény illatozni kezd. Hozzáadjuk a céklát...
Elkészítési idő:Lobogó forró vízben puhára főzöm a zöldbabot. Mikor a bab megpuhult, belekarikázom a virslit. Fél kanál pirospaprikával megszórom. a fokhagymát összenyomom és a tejföllel elkeverem...
Elkészítési idő:A lencsét előző nap este beáztatjuk. Másnap 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor félig megfőtt,akkor beletesszük a karikákra vágott zöldségeket, fűszereket, a karikákra szelt füs...
Elkészítési idő: