4 nagy burgonya,4 nagy fej vöröshagyma,2 erőleveskocka,2 dl tejszín,1 dl tejföl,1 cs petrezselyemzöld,só,őrölt bors,4 db kis cipó,vagy zsemle/8 db/,1 kis reszelt sajt,4 db sajtszelet.
A burgonyát,hagymát megtisztítjuk,kockákra vágjuk.Egy liter vizet felforralunk a leveskockával,belefőzzük a burgonyát,hagymát.Fedő alatt 20 percig főzzük.Le szűrjük,a zöldségeket pépesítjük,jól kikeverjük a tejszínnel,tejföllel,sózzuk,borsozzuk.Felöntjük a félretett leves felével,és állandó keverés mellett felforraljuk.A cipók,zsemlék kalapjait levágjuk,belsejét kiszedjük,forró sütőben átpirítjuk,bele a leves,rá reszelt sajt,a sütőben ráolvasztjuk.A kalapját visszatesszük,erre megy a sajt szelet.Pirítjuk a cipóra a sajtszeletet.
Olajat melegíteni, benne kicsit megpirítani a kockára vágott húst, a szétszedett brokkolit. Pár perc múlva rá a liszt, és annyi víz, hogy ellepje. Fűszerezzük. Ha minden megpuhult...
Elkészítési idő:A rákot felengedjük és lecsepegtetjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a többit 1 cm-es kockákra, beleértve a hámozott, kimagozott paradicsomot, me...
Elkészítési idő: 45 percA feldarabolt orját hideg vízbe feltenni, ha felforrt leönteni róla a vizet, majd újból felönteni hideg vízzel és feltenni kis lángra. A hab lesz a tetején azt levenni,só,bors bele...
Elkészítési idő: 4 óra