Családireceptkönyv.hu

Palócleves


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg marhalábszár
1 kg zöldbab (vagy 2 üveg)
3 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kk bors (csapott, őrölt)
4 db babérlevél
2 közepes fej vöröshagyma
6 közepes db burgonya
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
1 ek fűszerpaprika (csapott)
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk.
Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a fűszereket, a pirospaprikát, sózzuk és egy kevés vizet öntünk alá.
Addig főzzük amíg majdnem puha nem lesz a hús. (Ez nagyon változó, a marha korától függ.)
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Ha megpuhult, akkor beleöntjük (levével együtt) a 2 konzerv zöldbabot. Ezzel is felforraljuk.
A tejfölből, a levesből kivett kevés meleg lével és a liszttel csomómentes habarást készítünk. A leveshez adjuk, felforraljuk

Palócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paradicsomleves
Paradicsomleves

A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva, beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatosan adag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorbaleves húsgombóccal
Csorbaleves húsgombóccal

1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a petrezselyemgyökeret meg a zellert kockára vágjuk. 2. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás csirkeaprólék leves
Almás csirkeaprólék leves

A csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk