• 40 dkg sertéslapocka
• 50 dkg zöldbab
• 30 dkg burgonya
• 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
• 1-1 zöldpaprika és paradicsom
• 1 vöröshagyma
• 1/2 dl olaj
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 2 babérlevél
• tárkony
• őrölt bors
• majoránna
• csipet kömény
• őrölt paprika
• 1 csokor petrezselyem
• só
• 2-3 dl tejföl
• 1 evőkanál liszt
• pár csepp ecet
A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lével, párolom, ízesítem sóval, borssal, babérral, tárkonnyal.
A zöldbabot, zöldségeket darabolom, a burgonyát kockázom. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a babot, a zöldségekkel, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, ízesítem a fenti fűszerekkel. Kb. 15 perc múlva a burgonyát is belefőzöm, teljes puhulásig főzöm.
A tejfölt kikeverem a liszttel ,behabarom a levest. Amikor újra forr, 1 tojásból nokedlit, vagy egy kis maréknyi apró száraztésztát főzök bele.
A főzés végén aprított friss petrezselyemmel bőven megszórom, és pár csepp ecettel pikánsra ízesítem.
A zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni. Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a megpucolt, felkockázott répákat, és a megtisztított gombát. A pici fejeket egyben lehet hagyni, egyébként mérettől függően lehet f...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézKeresztben félbevágjuk a fokhagymafejeket. Fölolvasztjuk a 2 dkg vajat. A vágott felületével lefelé beletesszük a fokhagymát, lassú tűzön megpirítjuk, és hozzáadunk 1 dl vizet. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési mód: A hagymát, a húst, a zöldségeket kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, k...
Elkészítési idő: kb.: 2 óra Nehézség: Könnyű